top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Families van de slachtoffers van het Novah Festival plantten bomen op de plek waar ze hun dierbaren verloren

Foto Yossi Ifergan / KKL JNF


In de richting van Tu B'Shvat, komende donderdag, werd een ontroerende boomplantdag gehouden op de parkeerplaats van Re'im, samen met de rouwende families die hun dierbaren verloren tijdens het bloedbad op het Nova Festival op zaterdag 7 oktober .


Als onderdeel van een speciale operatie voor de vernieuwing van de omgeving van Israël zal het verwoeste gebied opnieuw groen worden met honderden nieuwe bomen ter nagedachtenis aan de 364 slachtoffers van de tragedie.

 

Van vernietiging naar wedergeboorte: de rouwende families die hun dierbaren verloren tijdens het Novah Festival op 7 oktober keerden terug naar de plek. Samen met medewerkers van KKL-JNF (Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds) plantten ze nieuwe bomen ter nagedachtenis aan de 364 slachtoffers die tijdens het evenement werden vermoord..

 

Onder de deelnemende families bevonden zich: Ricarda Luk, de moeder van Shani Luk, die werd ontvoerd van het festival in Raim en vermoord in Gaza. Yona Adam, de moeder van Mapal Adam, die werd vermoord tijdens het festival in Raim. Yoram Yehudai, de vader van Ron Yehudai, die werd vermoord tijdens het Novah Festival terwijl hij zich verstopte in een vrachtwagen. Sharon Gratziani, de zus van Ma'or Gratziani, die werd vermoord tijdens het festival in Raim.

 

Foto Yossi Ifergan / KKL JNF


Zoals we ons herinneren, begonnen op zaterdag 7 oktober om 6.22 uur sirenes te klinken op het festivalterrein. Een paar minuten later werd besloten het festival te sluiten en begon de politie de grote menigte uit de zaal te evacueren. Ondertussen drongen Hamas-terroristen het Israëlische grondgebied binnen. De terroristen bereikten het festivalterrein in busjes en paraglidinguitrusting, schoten op de deelnemers aan het feest met kalasjnikovs en RPG-raketten en gooiden handgranaten naar hen toe. Veel deelnemers kwamen om. Het gebied werd verwoest en in brand gestoken, waarbij grote schade werd aangericht. Nu werkt KKL-JNF aan zijn herstel en het algehele herstel van de omgeving van Israël.

 

Foto Yossi Ifergan / KKL JNF


De voorzitter van KKL-JNF, Ifat Ovadia Lusky, verklaarde : “Op 7 oktober beleefde de staat Israël een van de donkerste dagen sinds zijn oprichting. De Re’im Campground, een levendige plek met honderdduizenden bezoekers per jaar, veranderd in een toneel van een vreselijk bloedbad. De pijn van de rouwende families is de pijn van het hele Israëlische volk, en wij staan ​​hen de hele weg bij. De geschiedenis van het volk Israël is niet alleen een geschiedenis van ongeregeldheden, maar een geschiedenis van veerkracht. Op Tu B'Shvat brengen we een boodschap van vernieuwing en hoop over – we zullen uit het stof opstaan ​​en nieuwe levens laten groeien in Re'im en overal in Israël. In elke generatie worden we geconfronteerd met uitdagingen, en deze keer ook zullen we herstellen en nieuwe levens cultiveren. Alle medewerkers van KKL-JNF zijn betrokken bij de nationale missie, en KKL-JNF zal voorop lopen bij het verminderen van de pijn hier. Samen zullen we zegevieren."

 

Foto Yossi Ifergan / KKL JNF


Mirav en Doron Mader, die vandaag een boom kwamen planten ter nagedachtenis aan hun zoon Shahak Yosef Mader, 26, zeiden : “Alles is omkeerbaar. Shahak is een broer van vijf andere broers en zussen, een student aan de Ben-Gurion Universiteit die hotel en toerisme studeert. management, een uitstekende student en een strijder bij de Nahal Brigade. Vandaag kwamen we een boom planten ter nagedachtenis aan hem, in de hoop dat de boom, sterk en bloeiend, wortel zou schieten in de grond. Twaalf jaar geleden adopteerden we twee kinderen van de zus van Doron, en sindsdien zijn we een hechte familie en is alles met elkaar verbonden."

 

Foto Yossi Ifergan / KKL JNF


Nurit Shalom, wiens zoon Ram werd vermoord tijdens het Novah Festival, zei : “Mijn geliefde zoon Ram werd vermoord tijdens het festival op 7 oktober, een kind dat van het leven hield, van iedereen hield en opgewekt was. We keerden twee jaar geleden terug uit de Verenigde Staten. dagen voor het festival, en hij vertelde me dat hij naar een festival was geweest genaamd Nova in de Verenigde Staten en dat er een soortgelijk festival is in Israël, en hij gaat daarheen, maar hij is niet teruggekomen. Vandaag kwam ik naar de plantage ceremonie, om een ​​eucalyptuszaailing in zijn nagedachtenis te planten via KKL - JNF, die een ontroerend eerbetoon tot tranen bracht. Dank aan KKL - JNF voor het geweldige initiatief en eerbetoon; ik heb geen woorden om ze te bedanken."

150 weergaven0 opmerkingen
bottom of page