top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fatah leider Jibril Rajoub is trots dat 12% van de gevangen Palestijnen veiligheidstroepen zijnZoals Palestinian Media Watch vaker heeft gedocumenteerd, concureert de Palestijnse Autoriteit (PA), onder leiding van Fatah, met Hamas over wie "doet meer voor de Palestijnse zaak”, in het bijzonder in wie is het "best in het verzet tegen de Zionisten" door het uitvoeren van meer terroristische aanslagen tegen Israël.


Dienovereenkomstig pochte Jibril Rajoub, secretaris van het Centraal Comité van Fatah, onlangs tijdens een recente Fatah bijeenkomst dat 12% van de gevangengenomen Palestijnse terroristen afkomstig zijn uit de rangen van de PA-veiligheidstroepen:


Jibril Rajoub: Jibril Rajoub: “12% van de gevangenen (dwz terroristen) in de [Israëlische] gevangenissen zijn leden van de PA Security Forces. Dus niemand mag Fatah of zijn instellingen de les lezen.”[Officiële PA TV, 13 juli 2021]


In dezelfde lijn verklaarde Majed Al-Fatiani, secretaris van de Revolutionaire Raad van Fatah, "dat Fatah dit volksverzet leidt en deel uitmaakt van de Palestijnse organisatorische en gevechtsactiviteiten”, en benadrukte dat "PA voorzitter Mahmoud Abbas nooit tegen enige actie is geweest die zou kunnen bijdragen aan het verlaten van de bezetting”:


Majed Al-Fatiani, secretaris van de Revolutionaire Raad van Fatah: “Het moet duidelijk worden gemaakt dat Fatah niet alleen leuzen van 'volksopstand' roept. Fatah adopteert en leidt dit volksverzet en maakt deel uit van de Palestijnse organisatorische en gevechtsactiviteiten. Fatah zal, in samenwerking met de krachten en facties van de Palestijnse nationale actie, het verenigde leiderschap voor dit volksverzet vestigen. PA-voorzitter Abbas heeft zich nooit verzet tegen een beslissing of positie of actie die zou kunnen bijdragen aan het vertrek van de bezetting.” [Officieel PA TV-nieuws, 20 juni 2021]


55 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page