top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fatah: “Palestina van de zee tot de rivier zal worden bevrijd"


Screenshot YouTube


Tegen het einde van de recente Fatah/Hamas-rellen en raketoorlog, herhaalde een Fatah-functionaris, waar Palestijnse Media Watch herhaaldelijk op heeft gewezen in de afgelopen twee en een half decennium: Fatah - net als Hamas - vertelt de Palestijnen dat het uiteindelijke doel van Fatah de vernietiging van Israël is.


Met behulp van de bekende Palestijnse slogan "van de rivier de Jordaan tot de Middellandse Zee" om het gebied van "Palestina" te definiëren, zwoer de plaatsvervangend secretaris van Fatah's Shuafat en Beit Hanina-afdeling, Musa Al-Rajabi, dat de Palestijnen zullen blijven vechten tegen Israël tot “de bevrijding van Palestina”:


Fatah Shuafat en Beit Hanina Branch plaatsvervangend secretaris Musa Al-Rajabi: “We blijven hier. Jeruzalem zal er niet mee instemmen om in tweeën te worden gedeeld. Jeruzalem is van ons. Jeruzalem is Arabisch, islamitisch en christelijk... We zullen Sheikh Jarrah beschermen zoals we de Al-Aqsa-moskee beschermen. We zullen de Damascuspoort beschermen zoals we de Leeuwenpoort beschermen. We zullen elke dag in opstand komen tegen deze tirannieke bezetting die zwaar bewapend is ... We zullen haar blijven confronteren met blote kisten tot de bevrijding van Palestina - Palestina van de [Middellandse] Zee tot de [Jordanische] rivier, Palestina dat Arabisch is en islamitisch. Het blijft van ons.” [Officiële PA TV, 18 mei 2021]


170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page