top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fatah, waar de Palestijnse 'president' voorzitter van is, opgetogen over ontsnapping terroristen


De zes ontsnapte terroristen. Foto via Gevangenisdienst Media kantoor


Munir Al-Jaghoub, hoofd van het informatiebureau van de Fatah Mobilization and Organization Commission, vierde vanmorgen de ontsnapping van zes terroristen uit de Gilboa-gevangenis met een bericht dat hij op zijn Facebook-pagina en Twitter-account publiceerde:


Foto via PMW


Tekst boven de foto luidt:


"Zakariya Zubeidi - de draak verslaat de jager"


Grote vrijheid, de droom van vrijheid en het streven ernaar is de droom van de gevangenen. Dit is een echte uitdaging voor het Israëlische veiligheidssysteem dat er prat op gaat de beste ter wereld te zijn. Gilboa Prison is de meest gecompliceerde gevangenis in hun beveiligingssysteem, maar 6 helden zijn erin geslaagd dit systeem van de bezetting te doorbreken. Zegeningen voor jullie, o helden , en moge God de ogen van de [Israëlische] agenten en planten van jullie afhouden.


Zakariya Zubeidi is een terrorist die het bevel voerde over de Al-Aqsa Martelarenbrigades, de terreurvleugel van Fatah, in Jenin. In de aanklacht die tegen hem was ingediend, werd hij beschuldigd van het plegen van een lange lijst van terreurmisdrijven.


Een andere terroristische Fatah-'held' die een partner was bij de ontsnapping uit de Gilboa-gevangenis, en die ook een 'held' werd genoemd door Al-Jaghoub, is Ayham Kamamji die de jonge Eliyahu Ashri in 2006 vermoordde en van plan was een bus vol met passagiers met een auto met een enorm explosief van ongeveer 100 kilogram, op te blazen.


Nog een andere terroristische Fatah "held" die ontsnapte uit de Gilboa-gevangenis is Muhammad Ardah, een lid van de Islamitische Jihad die voor de rechter werd gebracht en werd veroordeeld voor zijn aandeel in het initiëren en uitvoeren van een zelfmoordaanslag op 29 november 2001, waarbij 3 mensen werden vermoord en vele anderen raakten gewond.


Een andere Fatah-"held" is Mahmoud Ardah, die in 1996 werd gearresteerd en tot levenslang en nog eens 15 jaar werd veroordeeld, ook ontsnapte. De website van de militaire vleugel van de Islamitische Jihad definieert hem als de commandant van de ontsnappingsoperatie.


Een andere Fatah 'held' terrorist die een partner was bij deze ontsnapping is Yaqub Qaderi, die in 2002 een schietaanval pleegde waarbij Yosef Ajami werd vermoord en een buitenlandse arbeider gewond raakte.


Opgemerkt moet worden dat Palestijnse Media Watch slechts een paar weken geleden waarschuwde dat de Israëlische Gevangenisdienst blijkbaar niet op de hoogte is van wat er gebeurt met de terroristische gevangenen, die studeren voor academische graden binnen de gevangenismuren, in tegenstelling tot het besluit van de Israëlische regering.


Tragisch genoeg weten we nu dat ze meer deden dan alleen studeren.

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page