top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fauda seizoen 4 is de top show van Netflix in Libanon en de VAE


Foto via YES


Dat Fauda in heel veel landen populair is, was geen geheim, maar nadat het vierde seizoen van de serie op 20 januari in 190 landen op Netflix debuteerde, blijkt nu dat de populariteit letterlijk geen grenzen kent.


Fauda is het nummer 1 Netflix programma in Libanon en de Verenigde Arabische Emiraten. Het staat op de tweede plaats in Qatar en behoort tot de top 10 van meest bekeken Netflix shows in Turkije, Marokko en Jordanië.


Voor alle duidelijkheid: Israël heeft geen diplomatieke betrekkingen met Libanon of Qatar.


Andere landen die Fauda in de Neflix top 10-lijst plaatsen, zijn onder meer Roemenië, Tsjechië, Griekenland, India, Italië, Polen, Nederland, Frankrijk, Kenia en Sri Lanka, evenals Hongarije, waar enkele afleveringen van het seizoen werden gefilmd.


In een interview met de Khaleej Times van de VAE in Tel Aviv zei mede-bedenker en ster van Fauda, ​​Lior Raz (wiens vader uit Irak komt en moeder uit Algerije), "de magie van de show was dat het mensen van beide kanten van het conflict."


“We hebben Israëli's voor het eerst laten zien als mensen, onze soldaten als mensen. En we toonden ook Palestijnen als mensen. Dus ik denk dat dit de prestatie van de show is. Ik hoop dat het mensen heeft geholpen te begrijpen dat er mensen achter de krantenkoppen zitten. We hebben beide het verhaal laten zien.”


Raz zei dat veel Israëli's hem vertelden dat ze voor het eerst empathie voelden voor Palestijnen nadat ze de show hadden gezien. Dus ik denk dat iedereen verbonden was met dit verhaal, maar toch konden ze het ook van de andere kant zien.


Mede-maker Avi Issacharoff vertelde Army Radio dat hij niet gewend is geraakt aan het succes van Fauda. "Zelfs nu in het vierde seizoen verbaast het mij en Lior Raz nog elke keer", zei hij.179 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page