top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fauda sterren komen opdagen voor reservedienst


Fauda-ster Tsahi Halevi met zijn zoon in een Israëlisch legeruniform. Foto met dank aan Lucy Aharish via ISRAEL21c


Een groot aantal sterren van het populaire Israëlische tv-programma Fauda behoren tot de honderdduizenden Israëli's die de afgelopen tien dagen zijn opgeroepen voor reservedienst.


Israël verklaarde op 7 oktober de oorlog nadat meer dan 1.500 Hamas-schutters Israël vanuit de Gazastrook waren geïnfiltreerd, waarbij zij zonder onderscheid burgergemeenschappen aanvielen in een gewelddadige actie waarbij meer dan 1.300 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten.


Onder de acteurs die opdaagden voor de reservedienst waren Tzachi Halevi, Idan Amedi, Tomer Capone en Yaakov Zada ​​Daniel, aldus ISRAEL21c.


Bovendien hebben de mede-makers van de show, Lior Raz, Avi Issacharoff en Yohanan Plesner, zich allemaal aangesloten bij duizenden soldaten als vrijwilligers voor 'Brothers in Arms', een alliantie van reservisten die zich verzetten tegen het gerechtelijke hervormingsplan van de regering.

“Ik trok naar het zuiden om me bij honderden dappere 'Brothers in Arms'-vrijwilligers te voegen die onvermoeibaar werkten om de bevolking in het zuiden van Israël te helpen. We werden naar de gebombardeerde stad Sderot gestuurd om twee families eruit te halen”, schreef Raz op X, voorheen bekend als Twitter.


Fauda-regisseur Rotem Shamir zei tegen The Hollywood Reporter dat toen hij beelden op sociale media zag van de acteurs in hun uniform, het leek op een scène uit de show, in plaats van op de werkelijkheid.


Amedi plaatste ook een bericht op sociale media waarin hij zei: “Nee, dit is geen scène uit Fauda, ​​dit is het echte leven. Wij zijn hier om onze kinderen, families en huizen te beschermen.”Halevi sloot zich ondertussen aan bij de Inbar-eenheid, een reserveafdeling van de grenspolitie. Een week voor het begin van de oorlog werd Halevi gefotografeerd tijdens een overval op een criminele bende in Lod, samen met leden van de Inbal-eenheid, waar hij regelmatig vrijwilligerswerk doet.


De vrouw van de acteur, tv-presentator Lucy Aharish, haalde vorige week de krantenkoppen nadat ze een oproep deed aan de internationale gemeenschap in de nasleep van de Hamas-aanvallen. Aharish, een Arabische Israëliër, riep op tot eenheid en noemde de aanval ‘onvergeeflijk’.


545 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page