top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vereniging van Nederlandse Gemeenten lanceert een regionaal project bij Ramallah


De ondersecretaris van het Ministerie van Lokaal Bestuur, Dr. Tawfiq Al-Budairi, en de vertegenwoordiger van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Palestina Bashar Jumaa, ondertekenden een gezamenlijk MoU. Foto via Facebook


Dinsdag, heeft het Palestijnse ministerie van Lokaal Bestuur een memorandum van overeenstemming getekend met deVereniging van Nederlandse Gemeenten om een ​​regionaal project te lanceren ten westen van Ramallah, ter waarde van één miljoen euro, en gefinancierd door de Nederlandse overheid en uitgevoerd door de Federatie.


Het project richt zich op acht lokale autoriteiten in het westen van Ramallah, namelijk (Nilin, Shabtin, Shuqba, Qibya, Budrus, Medea, Deir Qadis en Kharbatha Bani Harith), met een oppervlakte van ongeveer 60.000 dunams, waarvan de meeste binnen de zogenaamde "C"-gebieden Het project maakt deel uit van het programma "Duurzame ontwikkeling door de bevordering van de lokale overheidssector in Palestina", gefinancierd door de Nederlandse overheid.


Op zijn beurt heeft de minister van Lokaal Bestuur M. Magdi Al-Saleh: Het belang van dit project, dat in overeenstemming is met de strategische doelstellingen van het ministerie, dat ernaar streeft een geïntegreerd stedelijk systeem te creëren dat beantwoordt aan de vereisten van stedelijke groei en het vermogen om politieke uitdagingen aan te gaan, door de voorbereiding van ruimtelijke ontwikkelingsplannen voor alle bevolkingscentra, met inbegrip van die in gebieden met de naam "C", om te zorgen voor optimaal gebruik van gronden en om geografische en ontwikkelingscommunicatie en integratie tussen naburige lokale autoriteiten te bereiken.


Al-Saleh prees de voortdurende Nederlandse steun aan de lokale overheidssector en merkte op dat het ministerie zal werken om de lokale instanties die profiteren van dit project te ondersteunen om een ​​succesvol model te worden, en sprak zijn hoop uit dat de Nederlandse regering dergelijke trends zal blijven ondersteunen door middel van communicatie en coördinatie met het ministerie om nieuwe doelgebieden te identificeren waarmee veel uitdagingen en moeilijkheden in planningsprocessen worden geconfronteerd.


Benjamin Anker van zijn kant sprak zijn vreugde uit om deel te nemen aan de ondertekening van het Memorandum of Understanding, dat de basis vormt voor de lancering van dit vitale en belangrijke project, wijzend op de rol van Nederlandse steun bij het versterken van de capaciteiten van lokale autoriteiten bij het plannen en prioriteren behoeften en anderen.


Dit gebeurde allemaal tijdens een vergadering die dinsdag op het hoofdkantoor van het ministerie werd gehouden in aanwezigheid van minister M. Majdi Al-Saleh, plaatsvervangend hoofd van de Nederlandse missie in Palestina, directeur Internationale Samenwerking Benjamin Anker, directeur-generaal van het Local Authorities Development and Lending Fund Muhammad Al-Ramahi, assistent-staatssecretaris voor aangelegenheden van lokale autoriteiten Khaled Shtayyeh, personeel van het ministerie en de vakbond, en hoofden van lokale instanties die profiteren van het project.


1.794 weergaven10 opmerkingen

10 comentários


Henk Vinke
Henk Vinke
28 de set. de 2022

Joop. Mag ik dit doorsturen aan 'De Overheid "? Ik krijg nu via de Whatsapp een reactie op mijn vraag. Ik denk, dat het een student is, die wat bij snabbelt.

Curtir
Joop Soesan
Joop Soesan
28 de set. de 2022
Respondendo a

Natuurlijk mag je dat doorsturen en mocht hij vragen hebben kan hij contact met mij opnemen

Curtir

Henk Vinke
Henk Vinke
28 de set. de 2022

Ik heb een mail gestuurd naar alle leden van de commissie Buitenlandse Handel (Ontwikkelings samenwerking) van CDA tot PVV en van D66 de heer Hammelburg. Van D66 tot DENK leek ondenkbaar. Hieronder de brief: Geachte volksvertegenwoordiger, Via andere kanalen dan de bekende media is ter ore gekomen, dat belastinggeld wordt gebruikt voor projecten in wat Palestina wordt genoemd. Op geen enkele echte kaart is een staat Palestina te vinden. Het is er nooit geweest en heeft nooit bestaan. Nu gaat belastinggeld naar iets wat niet bestaat. Wat wel bestaat zijn Judea en Samaria, gedeeltelijk onder Arabisch en gedeeltelijk onder Israëlisch bestuur. Het ministerie van Buitenlandse Zaken of Händel bekokstooft een plan voor beter bestuur van Arabische dorpen in door Israël bestuur…

Curtir
Joop Soesan
Joop Soesan
28 de set. de 2022
Respondendo a

Wat een goeie brief, Henk. Benieuwd of daar een reactie op komt. Ik weet inmiddels dat er binnenkort meer info komt via NGO Monitor

Curtir

Henk Vinke
Henk Vinke
28 de set. de 2022

Heb al gereageerd naar de overheid. Het wordt tijd om meerdere stappen te ondernemen.

Curtir
Joop Soesan
Joop Soesan
28 de set. de 2022
Respondendo a

Prima, actie

Curtir

Jaap van Duin
Jaap van Duin
28 de set. de 2022

Gebied C. Dan vraag ik me af of de Israëlische autoriteiten hiervoor toestemming hebben gegeven.

Curtir
Joop Soesan
Joop Soesan
28 de set. de 2022
Respondendo a

Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, los daarvan, 2e-kamer en Nederlandse regering weigeren la een paar jaar informatie van NGO-Monitor over besteding van Nederlands geld door Palestijnen

Curtir
bottom of page