israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vereniging van Nederlandse Gemeenten lanceert een regionaal project bij Ramallah


De ondersecretaris van het Ministerie van Lokaal Bestuur, Dr. Tawfiq Al-Budairi, en de vertegenwoordiger van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Palestina Bashar Jumaa, ondertekenden een gezamenlijk MoU. Foto via Facebook


Dinsdag, heeft het Palestijnse ministerie van Lokaal Bestuur een memorandum van overeenstemming getekend met deVereniging van Nederlandse Gemeenten om een ​​regionaal project te lanceren ten westen van Ramallah, ter waarde van één miljoen euro, en gefinancierd door de Nederlandse overheid en uitgevoerd door de Federatie.


Het project richt zich op acht lokale autoriteiten in het westen van Ramallah, namelijk (Nilin, Shabtin, Shuqba, Qibya, Budrus, Medea, Deir Qadis en Kharbatha Bani Harith), met een oppervlakte van ongeveer 60.000 dunams, waarvan de meeste binnen de zogenaamde "C"-gebieden Het project maakt deel uit van het programma "Duurzame ontwikkeling door de bevordering van de lokale overheidssector in Palestina", gefinancierd door de Nederlandse overheid.


Op zijn beurt heeft de minister van Lokaal Bestuur M. Magdi Al-Saleh: Het belang van dit project, dat in overeenstemming is met de strategische doelstellingen van het ministerie, dat ernaar streeft een geïntegreerd stedelijk systeem te creëren dat beantwoordt aan de vereisten van stedelijke groei en het vermogen om politieke uitdagingen aan te gaan, door de voorbereiding van ruimtelijke ontwikkelingsplannen voor alle bevolkingscentra, met inbegrip van die in gebieden met de naam "C", om te zorgen voor optimaal gebruik van gronden en om geografische en ontwikkelingscommunicatie en integratie tussen naburige lokale autoriteiten te bereiken.


Al-Saleh prees de voortdurende Nederlandse steun aan de lokale overheidssector en merkte op dat het ministerie zal werken om de lokale instanties die profiteren van dit project te ondersteunen om een ​​succesvol model te worden, en sprak zijn hoop uit dat de Nederlandse regering dergelijke trends zal blijven ondersteunen door middel van communicatie en coördinatie met het ministerie om nieuwe doelgebieden te identificeren waarmee veel uitdagingen en moeilijkheden in planningsprocessen worden geconfronteerd.


Benjamin Anker van zijn kant sprak zijn vreugde uit om deel te nemen aan de ondertekening van het Memorandum of Understanding, dat de basis vormt voor de lancering van dit vitale en belangrijke project, wijzend op de rol van Nederlandse steun bij het versterken van de capaciteiten van lokale autoriteiten bij het plannen en prioriteren behoeften en anderen.


Dit gebeurde allemaal tijdens een vergadering die dinsdag op het hoofdkantoor van het ministerie werd gehouden in aanwezigheid van minister M. Majdi Al-Saleh, plaatsvervangend hoofd van de Nederlandse missie in Palestina, directeur Internationale Samenwerking Benjamin Anker, directeur-generaal van het Local Authorities Development and Lending Fund Muhammad Al-Ramahi, assistent-staatssecretaris voor aangelegenheden van lokale autoriteiten Khaled Shtayyeh, personeel van het ministerie en de vakbond, en hoofden van lokale instanties die profiteren van het project.


1.779 weergaven10 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws