top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Filantroop Sylvan Adams een van de fakkelaanstekers op Onafhankelijkheidsdag


Foto Ziv Koren


Zondag informeerde minister van Transport Miri Regev de filantroop Sylvan Adams dat hij door het Openbaar Adviescomité was gekozen om een van de 12 ceremoniële fakkels aan te steken voor het evenement op de berg Herzl ter ere van de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël.


Uitverkoren worden om bakens te ontsteken bij de jaarlijkse ceremonie, die de 12 Joodse Bijbelse stammen symboliseert, wordt beschouwd als een van de hoogste onderscheidingen van Israël.


In reactie op deze opwindende aankondiging zei Sylvan Adams: "Het is de eer van mijn leven om geselecteerd te worden om de fakkel van Onafhankelijkheidsdag aan te steken met deze andere uitzonderlijke burgers van onze mooie Israël. Ik wil minister van Transport Miri Regev en het Public Advisory Committee bedanken. Het vertegenwoordigen van de diasporagemeenschappen, voor mij als immigrant, toont aan dat we één natie zijn, Am Israël."


Sylvan Adams is een Canadees-Israëlische zakenman en filantroop die, sinds hij naar Israël is verhuisd, zich heeft gewijd aan het dienen van zijn land als de zelfbenoemde "ambassadeur-at-large voor de staat" van Israël." Sylvan wil de wereld laten zien wat hij 'normaal Israël' noemt, door de prachtige realiteit van het land aan een groot publiek over de hele wereld te onthullen en culturele en sportevenementen van wereldklasse naar het land te brengen. Onder zijn opmerkelijke prestaties,


Adams bracht Lionel Messi en het Argentijnse nationale voetbalelftal voor een vriendschappelijke wedstrijd in Tel Aviv, Madonna naar het Eurovisiesongfestival en de Franse Super Cup naar Tel Aviv. Sylvan was ook verantwoordelijk voor het organiseren en hosten van het grootste sportevenement in de geschiedenis van het land, de Giro d'Italia.


Deze gebeurtenissen brachten Israël in de huizen van miljarden televisiekijkers over de hele wereld. Sylvan is eigenaar van Team Israel – Premier Tech (IPT), een UCI World Tour-wielerploeg en zit achter de oprichting van de eerste velodroom in het Midden-Oosten en de oprichting van een sportexcellentie-instituut aan de Universiteit van Tel Aviv, gericht op het omzetten van Israëlisch atletisch potentieel in Olympische medailles. Op de vraag wat zijn volgende project zal zijn, antwoordde hij: "Ik ga gewoon beginnen."


*

73 weergaven1 opmerking

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Apr 17, 2023

Natuurlijk wordt deze man een fakkeldrager. Hij is waarschijnlijk tevens ook een van Netanyahu's "beste vrienden" https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0

Like
bottom of page