top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

‘First-of-a-Kind’ kunstfestival vindt plaats in Tel Aviv in oktober 2021Een nieuw internationaal, interdisciplinair festival van hedendaagse cultuur, REGARDING..., vindt plaats in Tel Aviv in oktober dit jaar – het allereerste evenement van deze grootte en allure.


REGARDING... omvat vele kunstvormen zoals installaties, opera, ballet, hedendaagse dans, klassieke en hedendaagse muziek, theater, visuele kunsten, publieke kunsten en film en vindt plaats op meer dan tien plekken in Tel Aviv, waaronder openbare ruimtes en culturele instituten. Er zullen ook workshops worden gegeven en er wordt nadruk gelegd op speciale programmering omtrent het aangaan van een dialoog en publieke betrokkenheid.


In het leven geroepen om klassieke onderwerpen te heroverwegen en herinterpreteren door een moderne lens, bestaan de belangrijkste onderdelen van het festival uit nieuwe producties en tentoonstellingen die voor het eerst in Tel Aviv worden getoond. Elke jaarlijkse editie van het festival zal focussen op een thema dat ingaat op vragen die in de huidige maatschappij van belang zijn. Regisseurs, choreografen, muzikanten, curatoren en artiesten zullen allemaal het thema op hun eigen manier interpreteren.


De eerste editie heeft als thema REGARDING Goddessess en onderzoekt de geslachtsbepaling van macht in de mythologie en in de hedendaagse samenleving. Getoonde projecten gaan in op vragen als: hoe en door wie wordt de macht van vrouwen ingeperkt? Is macht geslachtsbepaald? Wie zijn onze hedendaagse godinnen? REGARDING Godesses laat originele werken van zowel gevestigde als aanstormende artiesten zien die antwoord geven op die vragen op onverwachte plekken in de stad.


Maria Nasimova, Oprichter & Artistiek Directeur van REGARDING... “We vinden het fantastisch dat we onze visie voor een interdisciplinair festival tot leven kunnen brengen in Tel Aviv en dat we een geweldige reeks speciale projecten en unieke ervaringen met ons publiek kunnen delen. REGARDING... zal Tel Aviv nog beter op de kaart zetten as een toonaangevende kunst- en cultuurstad wat niet alleen zal bijdragen aan toerisme maar ook aan culturele uitwisseling.”


Het festival zal onder andere plaatsvinden in het Cameri Theater, Suzanne Dellal Centre, Israeli Opera House, Tel Aviv Museum of Art, Midron Yaffo Park en vele outdoor locaties.


36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page