top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

FORD Innovation Center ondersteunt startup van IDF Unit 8200 afgestudeerden


Chen Shmilo (l) en Boaz Hartal (r) bij het Ford Research Center. Foto via Ford


Het Ford Innovation Center, met de steun van het Ford Fund in Israël, heeft aangekondigd dat het het 8200 Impact-acceleratorprogramma en de startup-gemeenschap zal ondersteunen. Ford zal ondernemers helpen bij het ontwikkelen van technologische oplossingen voor sociale en ecologische uitdagingen. Meer dan zes 8200 Impact-bedrijven hebben meer dan $ 58 miljoen opgehaald en meer dan 160 banen gecreëerd tot nu toe.


In de accelerator "8200 Impact" krijgen geaccepteerde startups vijf maanden intensieve training, inclusief workshops, lezingen en evenementen met succesvolle ondernemers, mentoren, professionele diensten, gratis advies en contact met investeerders en alumni in Israël en de rest van de wereld.


Aan het einde van het programma sluiten de startups zich aan bij de alumni-startupgemeenschap en blijven ze bedrijfsontwikkelingsdiensten ontvangen en de mogelijkheid om deel te nemen aan unieke vervolgprogramma's, waaronder het Seed2A-programma van de 8200 Alumni Association en het Calling2Scale-programma van het EU Innovation Institute.


"We zijn verheugd en verheugd om samen te werken met het impactprogramma van de 8200 Alumni Association", zegt Boaz Hartal, directeur van het Ford Research Center, Israël. "Ford Fund ondersteunt diverse programma's over de hele wereld en is voor het eerst ook actief in Israël via het groeiende innovatiecentrum van het bedrijf in Tel Aviv.Het is een groot voorrecht voor ons om samen te werken met de 8200 Alumni Association, een eenheid waarvan de alumni leiding geven aan een aantal veelbelovende bedrijven die met ons samenwerken en die we helpen om wereldwijd optimaal te integreren in de producten en diensten van Ford .”


"We verwelkomen Ford en Ford Fund om toe te treden tot de lijst van bedrijven en overheidsinstanties die 8200 Impact ondersteunen, wat een van de vlaggenschipprogramma's is in de technologie-as van de 8200 Alumni Association", zegt Chen Shmilo, Program Director bij 8200 Impact. "Het speerpunt in de ontwikkeling van nieuwe en geavanceerde technologieën zal ondernemers op het gebied van technologische impact helpen om hun activiteiten te versnellen en zo van een Startup Nation een Impact Nation te maken."


De accelerator wordt ondersteund door twaalf partners in het lokale zakelijke ecosysteem, waaronder Hapoalim Bank, Doral Energy, Partner, Nashitz-Brands-Amir Law Firm, Amdocs, Harel Insurance Company, MFI Initiative, Nefesh Benefesh, de gemeente Tel Aviv-Jaffa, de Joodse Federatie van New York, ICL en IMED.
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page