top of page
 • Foto van schrijverJoop Soesan

Freelancers omarmen NFT's (non-fungible token)


Foto door Tezos op Unsplash


U kent misschien het verschil niet tussen een NFT en NSO (het Israëlische bedrijf achter de Pegasus-software), maar volgens de website van Fiverr uit Israël heeft 64 procent van de in de VS gevestigde freelancers geprofiteerd van de verkoop van NFT-gerelateerde diensten.


Het onderzoek onder zo'n 1.000 freelancers is uitgevoerd in samenwerking met Censuswide , een onderzoeksbureau gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.


NFT (non-fungible token) verwijst naar een exclusief, meestal digitaal bezit – of het nu een kunstwerk, een essay of een in-game upsell is – dat wordt ondersteund door de blockchain.


Fiverr meldt dat op zijn website het aantal freelancers dat optredens voor NFT-diensten opsomde in slechts één kwartaal met 278% steeg, van het derde kwartaal tot het vierde kwartaal van 2021, aldus ISRAEL21C.


Dat heeft tot grote winsten geleid: freelancers melden dat hun inkomsten voor NFT-diensten in dezelfde periode met 374% zijn gestegen. En het aantal zoekopdrachten naar NFT-services op Fiverr steeg met 345%.


"NFT's worden een fantastische manier voor illustratoren, artiesten, ontwerpers en ontwikkelaars op onze site om geld te verdienen met hun vaardigheden en om samen te werken met bedrijven en individuen die in deze ruimte investeren", zegt Gali Arnon, CMO van Fiverr.


"Het feit dat meer dan drie op de vijf freelancers al inkomsten verdienen door NFT's en aanverwante diensten te verkopen, toont de vooruitziende blik die freelancetalent heeft om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische trends."


Wat zijn die gerelateerde diensten? "Blockchain-technologie, cryptocurrency en de metaverse", voegt Arnon toe.


Belangrijkste gegevenspunten uit de Fiverr Censuswide enquête:


 • 48% van de freelancers zegt al geprofiteerd te hebben van de verkoop van metaverse gerelateerde diensten.

 • 83% is van plan om hun huidige aanbod aan te passen op basis van de groei die ze in deze ruimte hebben gezien.

 • 54% ziet zichzelf een extra $ 2.600 tot $ 5.200 per maand verdienen door geld te verdienen met hun blockchain-gerelateerde vaardigheden.

Meer mannen (68%) dan vrouwen (54%) hebben geprofiteerd van NFT's.


 • 84% van de mannen is van plan hun diensten aan te passen vanwege de groei in "Web 3.0" (een nieuwe iteratie van internet op basis van blockchain-technologie) vergeleken met 80% van de vrouwen.

 • 61% van de vrouwelijke freelancers heeft inkomsten uit de verkoop van metaverse gerelateerde diensten, vergeleken met slechts 45% van de mannelijke freelancers.

 • 70% van de respondenten in de leeftijd van 45-54 jaar beweert te hebben geprofiteerd van de metaverse, terwijl slechts 39% van de respondenten in de leeftijd van 25-34 dat heeft gedaan.

Aan de andere kant heeft 70% van de respondenten in de leeftijd van 25-34 jaar geprofiteerd van NFT's, tegenover 52% van de respondenten in de leeftijd van 45-54.


Het gaat niet allemaal van een leien dakje. Freelancers die hun hand in de metaverse proberen, hebben ook zorgen.


 • 54% maakt zich zorgen over privacy en cyberdreigingen.

 • 39% maakt zich zorgen over regulering (of het ontbreken daarvan).

 • 37% is van mening dat er een gebrek aan kennis en inzicht is rond deze ruimte.

 • 28% is bang voor het gebrek aan persoonlijke verbinding die met Web 3.0 wordt geleverd.

Niets van dat alles heeft de NFT-trein afgeremd. Onder de wildste NFT's die tot nu toe zijn verkocht:


Jack Dorsey verkocht zijn eerste tweet, de dag dat Twitter in 2006 werd gelanceerd, voor $ 3 miljoen.


Een paar digitale sneakers, te gebruiken in videogames als onderdeel van de avatar van een gebruiker, gaat voor $ 10.000 per paar.


U kunt GIF-afbeeldingen van menu-items van Taco Bell kopen als NFT's.


Voor Star Trek-fans verkocht William Shatner oude foto's en zelfs een röntgenfoto van zijn tanden als NFT's.

Voor meer onderzoeksresultaten, klik hier.


44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page