top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Frequent hoestende Nasrallah zegt: "schending Heilige plaatsen Jeruzalem leidt tot regionale oorlog"


Hezbollah baas Nasrallah tijdens toespraak. Screenshot


Tussen hoestbuien door zei Hezbollah baas Nasrallah tijden een tv toespraak dinsdagavond dat " elke schending van Jeruzalem en de plaatsen die heilig zijn voor moslims en christenen, zou leiden tot een regionale oorlog".


Een bleek uitziende en langzaam pratende Nasrallah moest gedurende zijn 1,5 uur durende toespraak herhaaldelijk hoesten wat tot veel vragen op social media leidde.


Hassan Nasrallah zei verder in zijn toespraak "dat groepen uit Gaza hadden bewezen dat niemand stil kan blijven zitten wanneer Israël de heilige plaatsen aanvalt of probeert het recht van de Palestijnen op de city aan te vallen ​​en waarschuwde dat zijn groep er de volgende keer bij betrokken zou kunnen raken."De Israëli's moeten begrijpen dat het overtreden van de regels van de heilige stad en de al-Aqsa-moskee en heiligdommen niet zal stoppen bij het verzet in Gaza", zei Nasrallah, verwijzend naar de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.


“Jeruzalem betekent een regionale oorlog. Alle verzetsbewegingen kunnen niet toekijken als dit gebeurt en als de heilige stad echt in groot gevaar verkeert, ”voegde hij eraan toe.


Ook vond Nasrallah dat het intense raketvuur op Israël van de terreurgroep Hamas en anderen in Gaza een "grote overwinning" betekende, ondanks de superioriteit van Israël in de lucht.125 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page