top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gantz roept in Griekenland op tot sterke regionale banden tegen de Iraanse dreiging


Foto van de video.


“Deze week werd een Iraanse UAV gelanceerd op een burgerschip.

Het is van cruciaal belang om de verspreiding van Iraanse invloed en ambities te stoppen.

Dit is wat Israël beoogt te bereiken, door middel van een aantal van onze activiteiten onder de CENTCOM-paraplu, en we zullen blijven optreden tegen elke poging om terreurbases aan onze grenzen te bouwen,” aldus minister van Gantz.

Minister Gantz voegde eraan toe: "Op dezelfde manier waarop we nieuwe banden zoeken en steunen op onze vrienden, kan de staat Israël fungeren als een brug in de Oost-Med regio om vrede en stabiliteit voor iedereen te verzekeren."*

Minister van Defensie Benny Gantz bracht onlangs een officieel bezoek aan de Helleense Republiek, waar hij deelnam aan een ceremonie op het "Memorial of the Unknown Soldier", waarna hij werd verwelkomd tijdens een ceremonie op het Griekse Ministerie van Defensie en een dialoog voerde met zijn Griekse tegenhanger, minister van Defensie Nikolaos Panagiotopoulos.

Fragmenten uit de opmerkingen van minister Gantz:

"De wereld verandert. De implicaties van de oorlog in Oekraïne bloeden door de landsgrenzen heen. De politiek van extremisme en terrorisme heeft invloed op landen over de hele wereld. De Iraanse agressie blijft een grote bedreiging vormen voor de regio en de wereld. We zien dit in de betrokkenheid van Iran bij de oorlog in Oekraïne. We zien dit in het voortschrijdende nucleaire programma van Iran – onlangs benadrukt door de Raad van Bestuur. We zien dit in de steun van Iran aan terreurvolmachten in Syrië, Libanon, Gaza en Judea en Samaria. En juist deze week werd een Iraanse UAV gelanceerd op een civiel vaartuig. Het is van cruciaal belang om de verspreiding van Iraanse invloed en ambities te stoppen. Dit is wat Israël beoogt te bereiken, door middel van een aantal van onze activiteiten onder de CENTCOM-paraplu, en we zullen blijven optreden tegen elke poging om terreurbases aan onze grenzen te bouwen.”

Hij voegde eraan toe: Het is duidelijk dat de wereldwijde bedreigingen die we vandaag zien, de kiem zijn voor de uitdagingen die zich in de toekomst zullen ontwikkelen en groeien, met gevolgen voor de nationale veiligheid, voedselvoorziening, immigratie, energiebronnen en meer.”

Over de bilaterale banden met Griekenland zei minister Gantz: “De staat Israël beschouwt Griekenland als een strategische partner. Onze banden zijn gebouwd op een fundament van vertrouwen en voortdurende communicatie.

We waarderen zowel onze bilaterale banden als het trilaterale kader samen met onze partner, Cyprus.


Zoals we tijdens de bijeenkomst en de afgelopen 2,5 jaar hebben besproken, is onze defensiesamenwerking gegroeid op het gebied van militaire training, industriële projecten en strategische dialoog. Het heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, met de officiële lancering van de International Flight School in Kalamata.”

Minister Gantz gaf ook commentaar op regionale kansen: “Op dezelfde manier waarop we nieuwe banden zoeken en steunen op onze vrienden, kan de staat Israël fungeren als een brug in de regio Oost-Med om vrede en stabiliteit voor iedereen te verzekeren. ”


43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page