top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geautomatiseerde voertuigschade-inspectie is afhankelijk van beeldvorming


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Heeft u in uw huurauto een kleine spatbordbuiger gekregen? Als de inspecteur de schade niet opmerkt bij het inleveren van de auto, ontwijk je die kogel. Maar het autoverhuurbedrijf zal genoodzaakt zijn om de reparatierekening op te halen.


Gezien het aantal auto's dat eigendom is van dergelijke agentschappen - Enterprise Car Rentals bijvoorbeeld heeft wereldwijd 1,7 miljoen auto's in gebruik - kunnen de kosten van het niet vaststellen van schade bij het inleveren van een auto aanzienlijk zijn.


De in Netanya gevestigde startup Click-ins heeft een technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat schade niet over het hoofd wordt gezien.


Het concept is vrij eenvoudig: een inspecteur bij een autoverhuurbedrijf maakt vier tot acht foto's van een auto voordat deze vertrekt en nog eens vier tot acht wanneer deze wordt teruggebracht.


De foto's kunnen worden gemaakt met een standaard mobiele telefoon en de software van Click-ins leidt de inspecteur waar en wanneer hij moet klikken. Als een afbeelding te wazig is, zal Click-ins de inspecteur adviseren om naar rechts of links te gaan om de best mogelijke foto te pakken.


Click-ins gebruikt vervolgens kunstmatige intelligentie, deep learning en 3D-modellering om de foto's voor en na de verhuur met elkaar en met de enorme database van autobeelden van het bedrijf te vergelijken, om schade nauwkeurig te detecteren - en vervolgens om de klant te factureren.


Foto met dank aan Click-ins


Het bedrijfsmodel van het bedrijf is om naast een maandelijks abonnementsgeld een inspectie per voertuig in rekening te brengen.


Click-ins, die amper $ 6 miljoen hebben opgehaald, inclusief overheidsfinanciering van de Israel Innovation Authority , worden gebruikt door de wagenparkbeheerder in het kantoor van de Israëlische premier.


Verenigde Staten, Europa en Rusland, maar Geyzersky heeft het er maar over één: Shlomo SIXT, de Israëlische licentiehouder van het wereldwijde SIXT-merk van autoverhuurbedrijven. Shlomo SIXT exploiteert zo'n 11.000 voertuigen in het land en is ook een investeerder in Click-ins.


Ethische AI


Hoewel het concept gemakkelijk te begrijpen is, is de technologie achter Click-ins al tien jaar in de maak, legt CEO Dmitry (“Dima”) Geyzersky uit.


Click-ins maakt gebruik van een combinatie van computergestuurde technologie en inspectie door mensen.


"Je zou niet verwachten dat een robot operaties uitvoert zonder de aanwezigheid van een senior arts", vertelt Geyzersky aan ISRAEL21c. “Dus als je een auto overhandigt aan een inspecteur van een autoverhuurbedrijf, moet je niet 100 procent vertrouwen op het systeem om foto's te maken en eventuele schade te beoordelen. Er moet altijd iemand aanwezig zijn om het systeem aan te passen.”


Een groot deel van het harde werk dat Click-ins heeft ondernomen, is het creëren van volledig neppe - maar ongelooflijk realistisch ogende - afbeeldingen van voertuigen met behulp van een techniek die bekend staat als 'synthetische AI'.


Deze foto van een auto in de sneeuw is gemaakt met synthetische AI. Foto met dank aan Click-ins


De bedrijfseigen software van het bedrijf bootst automerken en kleuren na en geeft deze vervolgens weer met verschillende kleuren, beschadigingen en vervormingen onder verschillende lichtomstandigheden en achtergronden. De foto's worden onderdeel van de database van Clickins.


Waarom maak je niet gewoon ouderwets foto's van auto's? Door nepafbeeldingen te maken, kunnen Click-ins in een handomdraai klaar zijn wanneer autofabrikanten nieuwe modellen uitbrengen. Het helpt ook om privacy schendingen te voorkomen in landen waar kentekenplaten niet op foto's kunnen verschijnen om de AI te "trainen".


Bovendien vereist het maken van foto's van echte voertuigen het inhuren van een team om ze met de hand te annoteren. "Het is een verhaal zonder einde", zegt Geyzersky tegen ISRAEL21C.


Met synthetische AI ​​hoeven we onze systemen niet te trainen op klantgegevens. We zien het als 'ethische AI'. Onze robots zijn 24/7 bezig om synthetische data voor onze modellen te creëren en de AI leert van deze data alsof het echt is.”


Je kunt hieronder enkele synthetische AI-gegenereerde afbeeldingen van Clickins zien. Het is bijna onmogelijk om te zien dat dit geen echte auto's zijn.


Dit is een synthetische AI-gegenereerde foto van Click-ins.


Directe meldingen


Click-ins maakt gebruik van een klassiek SaaS (Software-as-a-Service) bedrijfsmodel. U hoeft geen hardware te kopen of zelfs software te downloaden; Click-ins werkt als een mobiele website op elke iOS- of Android-telefoon.


Klik op een link en de browser van de telefoon wordt geopend. Wanneer u afbeeldingen uploadt, worden ze automatisch naar de Click-ins-cloud gestuurd voor analyse.


Als Click-ins schade constateert, krijgt de inspecteur of wagenparkbeheerder een melding waarin visueel wordt aangegeven waar de schade zich bevindt. Click-ins kunnen worden geïntegreerd met de bestaande voertuigvolgsoftware van een autoverhuurbedrijf.


Hoewel de meeste concurrenten van Click-ins video gebruiken in plaats van stilstaande beelden, "geloven wij niet in video", zegt Geyzersky. “Het is minder gebruiksvriendelijk, het kost meer tijd en het kost veel data om te uploaden.”


Inderdaad, de parkeergarages waar huurauto's worden ingeleverd, hebben vaak een beperkte mobiele ontvangst, waardoor een grote video-upload minder haalbaar is.


Het uitvoerend team van Click-ins, van links: Aviv Baksht, hoofd projecten; Irmi Mishiev, projectmanager; CEO Dima Geyzersky, en Eugene Greenberg, medeoprichter en voorzitter. Foto met dank aan Mobilion Ventures via ISRAEL21C


De naam "Click-ins" is een terugkeer naar de oorspronkelijke focus van het bedrijf: het verbeteren van inspecties voor verzekeringsmaatschappijen. Geyzersky's partner, de huidige bedrijfsvoorzitter Eugene Greenberg, werkte in de verzekeringssector, terwijl Geyzersky's achtergrond in de inlichtingendienst ligt.


"Toen we in 2014 aan deze reis begonnen, begonnen we een enorm systeem te ontwikkelen om verzekeringsfraude te bestrijden", legt Geyzersky uit.


Maar ze realiseerden zich al snel dat hun meest veelbelovende verticaal het stuk beeldverwerking was. "Toen we onze oplossing toepasten op autoverhuur, paste het perfect in de markt."


Hoewel Click-ins misschien slecht lijken voor huurders die hopen schade langs inspecteurs te glippen, heeft het ook een voordeel voor de consument.


"Stel dat een inspecteur een paar deuken of krassen mist, zodat ze twee gebieden markeren in plaats van vijf of zes", merkt Geyzersky op. "Als je de auto inlevert, markeert een andere inspecteur de andere schade die de eerste inspecteur heeft gemist en wordt jou, de meest recente klant, in rekening gebracht alsof dit nieuwe schade is - omdat iemand zijn werk in de eerste plaats niet goed heeft gedaan."


Spinframe


Click-ins is niet de enige Israëlische startup die het leven gemakkelijker en winstgevender wil maken voor organisaties die betrokken zijn bij het identificeren van voertuigschade.


Het op Yokne'am Illit gebaseerde Spinframe Technologies biedt importeurs, agenten en autobedrijven 360-graden fototechnologieën voor voertuigreclame, marketing en operaties, inclusief visuele schadebewaking.


Spinframe-medeoprichters David Grun en Ori Dangur. Foto door Aviv Kurt via ISRAEL21C


In het model van Spinframe kan de technologie worden toegepast op elk visueel apparaat, van mobiele telefoons tot speciale hardware die is aangepast aan de gebruikssituatie, zoals een draagbare "tunnel" waar het vastleggen en vergelijken van afbeeldingen plaatsvindt in een geautomatiseerd proces. Het bedrijf zegt dat zijn product tot 90% van de tijd schade identificeert.


Spinframe legt beelden vast in een draagbare "tunnel" om voertuigschade te beoordelen. Foto door Shabtai Tali via ISRAEL21C


Spinframe werd geselecteerd uit honderden kandidaten via Konnect , de Open Innovation Hub van de Volkswagen Group in Israël, om te werken aan de toepassing van zijn technologie als onderdeel van het "servicecentrum van de toekomst"-initiatief van de groep.


"In de afgelopen drie jaar hebben we onze technologie voortdurend ontwikkeld met als doel een innovatief, veelzijdig product te bieden dat geavanceerde testmogelijkheden biedt voor voertuigonderdelen en tegelijkertijd eenvoudig te gebruiken is, zonder dat hiervoor specialistische bedieningsvaardigheden nodig zijn", zegt Ori Dangur, Spinframe Technologies directeur.


"Dit is een eenvoudig te integreren product dat een enorme waarde zal opleveren voor elk servicecentrum wat betreft het beoordelen van externe voertuigschade."


Andere Spinframe-partners zijn Avis, SEAT, Shlomo SIXT en de Ashdod Port. Het bedrijf heeft deelgenomen aan IBM Alpha Zone, NVIDIA's Inception Program, Microsoft for Startups, Quantum Spark en 365x.


Lees hier meer over Click-ins en lees meer over Spinframe .

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page