top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geen coronavirus gevallen bij de IDF


Foto IDF woordvoerderseenheid


Op de dag dat het ministerie van Volksgezondheid in Israël bekend maakte dat er zaterdag slechts 13 nieuwe COVID-19 besmettingen in het land werden geteld, maakte de IDF bekend dat leger geen enkele besmetting meer kent.


Het leger meldde zijn eerste coronaviruszaak op 2 maart 2020, toen een soldaat die parttime in een speelgoedwinkel werkte, positief testte op de ziekte, meldt de Times of Israël.

Het aantal dienstplichtigen, beroepsofficieren en burgerpersoneel van de IDF bij wie de ziekte werd vastgesteld, is in de afgelopen 14 maanden gestegen en gedaald, en bereikte in februari een hoogtepunt met meer dan 3.000 gevallen.


In heel Israël zijn er op dit moment nog slechts 1..430 actieve coronavirus patiënten waarvan 102 in ernstige toestand, met 62 van hen die aan de beademing zijn aangesloten.


Wel wordt er rekening mee gehouden dat de gebeurtenissen van afgelopen donderdag op de berg Meron voor een toename van het aan virus besmettingen kan zorgen.


Er waren daar tussen de 100.000 en 150.000 mensen opeengepakt bijeen. Ook de begrafenissen van de slachtoffers werden door honderden mensen bijgewonnd, zonder dat er sprake was van enige bescherming.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page