top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geen verdere COVID-19 beperkingen; experts zeggen 'geen paniek'


Ter illustratie. Foto by Wix


Na de bijeenkomst van het coronavirus kabinet op zondagavond, is bekend gemaakt dat er op dit moment geen verdere beperkende maatregelen in Israël komen. De nadruk zal worden gelegd op het vaccineren van 12 - 15 jarigen en een uitermate strenge controle op Ben Gurion Airport.


Met het oprukken van de Delta variant in Israël werd er vanuit gegaan dat er meer beperkingen zouden gaan gelden. Op advies van gezondheidsexperts is echter besloten het voorlopig te laten bij het dragen van maskers in alle publieke ruimten.


Ook zal de nadruk komen te liggen op het vaccineren van 12 - 15 jarigen omdat juist in die leeftijdsgroep veel nieuwe besmettingen voorkomen.


Wel zal er vanaf vandaag, maandag , een strengere controle gaan gelden op Ben Gurion Airport en zullen boetes voor het reizen naar landen die op de 'rode lijst' staan worden verhoogd.


Ook zal er strenger worden gecontroleerd op inkomende passagiers en wordt er over gedacht om een derde test te gaan invoeren.


Binnenkomende passagiers die zich niet aan de quarantaineregels houden, zullen strenger worden gestraft met boetes die kunnen oplopen tot 5.000 shekel ( € 1.250).


Er ligt een advies van het expertpanel aan de regering om het 'groene paspoort' weer in te gaan voeren en mensen die niet zijn gevaccineerd een toegangstest te laten ondergaan of toegang te weigeren bij bepaalde bijeenkomsten. Invoering hiervan hangt af van hoe de Delta variant zich de komende dagen zal gaan ontwikkelen.


Het kabinet heeft ook besloten om volledige genetische sequencing uit te voeren van COVID-varianten die zijn gedetecteerd bij iedereen die in Israël aankomt.
107 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page