top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gekke vondsten op de vlooienmarkt van Jaffa


Het is niet te zeggen wat je op de Jaffa Flea Market zult vinden. Foto door Yonatan Stern via Wikimedia Commons


Een bezoek aan Israël en op zoek naar een funky cadeau om mee naar huis te nemen aan familie en vrienden? Zoek niet verder: de Jaffa Flea Market heeft het voor je.


De vlooienmarkt van Jaffa (Shuk Hapishpishim, in het Hebreeuws) ligt in het centrum van de oude havenstad Jaffa - tegenwoordig onderdeel van de gemeente Tel Aviv - in de buurt van de iconische klokkentoren.


Iconische klok bij ingang Jaffa. Screenshot YouTube


De kronkelende straatjes van de markt zijn veel minder chaotisch dan in Tel Aviv's Carmel Market, dus het is de perfecte plek om te onderhandelen en wat meer tijd te nemen om rond te shoppen.


De kraampjes zijn gevuld met spullen, variërend van Judaïca tot kussens en vloerkleden tot sieraden en gebruikte meubels. Hoewel sommige goederen mooi en betekenisvol zijn, zijn andere volledig willekeurig.


Vreemde voorwerpen staan ​​overal bij de kraampjes van de Jaffa Flea Market. Foto door Avishai Teicher via Wikimedia Commons


Carly Brechner van ISRAEL21C bracht onlangs een bezoek aan deze fascinerende markt en vond een aantal vreemde zaken.


Globes


Globes op de vlooienmarkt van Jaffa. Foto door Carly Brechner


Planken met grote veelkleurige bollen zijn absoluut een excentrieke vondst. Meerdere verkopers op de rommelmarkt verkopen deze perfect beschilderde globes exclusief.


Lampen


Lampen te koop op de Jaffa Flea Market. Foto door Carly Brechner


Meerdere winkels op de rommelmarkt zijn van vloer tot plafond bedekt met allerlei soorten lampen en lampenkappen. Je kunt elke mogelijke kleur, vorm, maat en stijl lamp vinden met slechts één reis naar Shuk Hapishpishim.


Funky Sokken


Funky sokken behoren tot de vondsten op Jaffa's vlooienmarkt. Foto door Carly Brechner


In een stad waar iedereen op slippers naar het strand gaat, had ik nooit gedacht dat ik zoveel paar sokken tegelijk zou zien.


Loop twee minuten door de markt en je ziet minstens vijf tafels bedekt met sokken in alle verschillende kleuren en prints. Liefhebbers van muziekinstrumenten, dieren of zelfs hamburgers kunnen een paar sokken vinden die bij hun interesses passen.


Denim zo ver het oog reikt


Denim te koop op de Jaffa Flea Market. Foto door Carly Brechner


Het is verrassend om overvolle planken en rekken met jeans te zien in een land waar de gemiddelde temperatuur gedurende vele maanden rond de 80 graden Fahrenheit ligt.


Veel van de verkopers op de Jaffa Flea Market verkopen supercoole vintage kleding, maar die items zijn moeilijk te vinden onder stapels denim.


Jeans, jeansjacks, jeansshorts, jeansrokken en zelfs jeansjurken in alle verschillende kleuren zijn een van de meest populaire vondsten op de markt, dus als je nieuwe denim nodig hebt, weet je waar je moet zoeken!Naast de winkels kun je bij Shuk Hapishpishim terecht voor heerlijk eten en drinken. Als je een one-stop-shop nodig hebt voor een t-shirt, menora, lampenkap en bier, dan weet je nu waar je moet zijn!


De vlooienmarkt van Jaffa is van zondag tot en met donderdag geopend van 9-5 (vrijdag 9-2). Voor meer informatie, klik hier.

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page