top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gemeente Tel Aviv gaat DNA database gebruiken om hondenpoep op straat te koppelen aan hond


Ter illustratie. Foto via Wix.


In de strijd tegen hondenpoep op straat gaat de gemeente Tel Aviv een nieuwe middel inzetten. Via een DNA-database wordt de gevonden hondenpoep gekoppeld aan een geregistreerd huisdier waarvan het DNA bekend is.


Als onderdeel van de nieuwe verordening voor DNA-testen van honden, zal de centrale Israëlische stad een database bouwen die bestaat uit speekselmonsters die zijn verzameld van dieren die bij de dierenarts komen voor hun jaarlijkse verplichte inenting tegen hondsdolheid.


In tel Aviv zijn meer dan 40.000 huishoudens met honden, heeft Tel Aviv een van 's werelds hoogste ratio van honden bezitters, aangezien een op de 11 inwoners een hond heeft.


Maandagavond keurde de gemeenteraad van Tel Aviv-Jaffa een wijziging van de gemeentelijke verordening goed, waardoor het voor hondenbezitters verplicht wordt om hun huisdieren te registreren in een DNA-database. Hierdoor kunnen gemeentelijke inspecteurs monsters verzamelen van hondenpoep die op straat is achtergelaten, waarna per post een boete zal worden gestuurd naar de eigenaar die het niet heeft opgeruimd. Volgens de verordening worden ook het nemen van monsters en de testkosten in rekening gebracht.


De gemeente heeft berekend dat er naar schatting elke maand 500 kilo hondenpoep van de straat wordt opgehaald, en hoopt dat deze nieuwe wet zal werken om de hoeveelheid te verminderen.


De gemeente lanceerde in april een campagne om eigenaren aan te moedigen de 'grote boodschap' van hun hond op te ruimen nadat bleek dat er in 2020 een aanzienlijke toename was in de hoeveelheid hondenpoep die niet door hondenbezitters werd opgeruimd, evenals een toename van ontevredenheid van de bewoners over dit gevaar.


De lokale overheid heeft ook een educatief programma uitgestippeld en uitgevoerd in drie van de stadswijken die zij als bijzonder problematisch beschouwde, waarbij hondeneigenaren werd geleerd hoe ze op de juiste manier met de 'grote boodschap' van hun huisdier moesten omgaan.
142 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page