top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Generaal (gepensioneerd) Giora Rom werd begraven


Foto IDF woordvoerder


De chef-staf, luitenant-kolonel Hertzi Halevi, het IDF General Staff Forum, IDF-commandanten en soldaten buigen hun hoofden bij de dood van generaal-majoor (gepensioneerd) Giora Rom.


De gepensioneerde generaal Giora Rom, wijlen, werd begraven tijdens een militaire ceremonie die zondag plaatsvond op de begraafplaats van Savion.


Wijlen Giora Rom stierf op vrijdag 11 augustus 2023, op de leeftijd van 78, een vrouw en drie kinderen achterlatend.


Foto IDF woordvoerder


Het leven van wijlen generaal Giura Rom is verweven met de geschiedenis van het land en de taak om het te verdedigen, en centraal staan ​​een aantal hogere functies die hij bekleedde, waaronder: Commandant van de Ramon Air Force Base (25th Wing ), Commandant van de Tel Nof Air Force Base (BA 8) en Annex IDF in de Verenigde Staten in de rang van generaal-majoor.


De commandant van de luchtmacht, generaal Tomer Bar, prees wijlen generaal Rom: "Ik heb het recht gekregen om afscheid van je te nemen, Giora. Toen ik bij je bed stond, stak je je hand naar me uit. Ik voelde de aanraking van de hand van een dappere krijger, de hand van een scherpe en duidelijke commandant, die een voorbeeld en een model is, een model voor imitatie en inspiratie. De hand van een geweldig persoon, een liefhebbende en humane familieman.


Foto IDF woordvoerder


Reserve generaal-majoor Giora Rom, was een symbool en rolmodel voor gevechtspiloten bij de luchtmacht dankzij een operationele vliegcarrière van meer dan dertig jaar. Hij werd al erkend als de eerste shootdown-kampioen van de luchtmacht als een jonge "speelpiloot" in Squadron 119, toen hij vijf vliegtuigen neerschoot in de luchtgevechten van de Zesdaagse Oorlog. Rust zacht, piloot, held, "Ace", ik groet u namens alle generaties strijders en dienaren van de luchtmacht."


Foto IDF woordvoerder


De commandanten van de IDF en zijn soldaten groeten wijlen generaal (gepensioneerd) Giora Rom voor zijn jarenlange werk en bijdrage aan de veiligheid van Israël.


Foto IDF woordvoerder
109 weergaven1 opmerking

1 commento


GERT reininga
14 ago 2023

Sterkte

Mi piace
bottom of page