top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Gerichte moord op militanten kan Lion's Den op de Westelijke Jordaanoever versterken"


De omgekomen Lion's Den terrorist Tamer Al-Kilani. Foto via social media


Israël geeft geen commentaar op de omstandigheden rond de dood van een hooggeplaatst lid van de Palestijnse militante groep Lion's Den, die zondag werd gedood toen hij langs een motorfiets liep die ontplofte in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever.


De organisatie heeft Israël beschuldigd van het doden van Tamer Al-Kilani en beweert dat dit met lokale hulp is uitgevoerd. Als Israël achter de dood van Al-Kilani zit, dan zou dit de eerste moord zijn die de Israëlische veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever hebben gepleegd in meer dan 20 jaar, aldus Haaretz.


Lion's Den is de afgelopen maanden verantwoordelijk geweest voor talloze schietaanvallen in het Nablus-gebied, en werd een groot probleem voor Israël en de Palestijnse Autoriteit.


Veiligheidsfunctionarissen geloven dat de groep bestaat uit voormalige leden van verschillende Palestijnse militante organisaties, en de voortdurende Israëlische operaties in het gebied hebben ertoe geleid dat ze zijn hernoemd onder de naam "Lion's Den".


Israëlische veiligheidsfunctionarissen zijn verdeeld over hoe ze moeten reageren op Lion's Den. Sommige veiligheidsbronnen hebben onlangs hun bezorgdheid geuit dat moorden op deze militanten op de Westelijke Jordaanoever hun kracht zouden kunnen vergroten en de legende rond degenen die zouden worden gedood, zouden kunnen vergroten. Daarentegen hebben sommige politieke oppositiefiguren de afgelopen maanden gezegd dat Israël drones moet gebruiken om moorden vanuit de lucht uit te voeren, zoals in Gaza.129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page