top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geschiedenis wordt geschreven: president Herzog en zijn vrouw starten staatsbezoek aan VAE


President Herzog en zijn vrouw voor vertrek naar de VAE. Foto Roi Avraham / GPO


In een historische primeur zijn president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog vanmorgen naar de Verenigde Arabische Emiraten vetrokken voor een presidentieel bezoek op uitnodiging van de de facto heerser van de Verenigde Arabische Emiraten en kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan.


De president zal Abu Dhabi en Dubai bezoeken en officiële ontmoetingen houden met de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan; Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan; Vice-president, premier en minister van Defensie van de VAE en heerser van Dubai Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum; commissaris-generaal van Expo 2020 Dubai en minister van Tolerantie en Co-existentie van de VAE Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan; en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de joodse gemeenschap.


Voordat hij vertrok, legde president Herzog deze verklaring af: 'Goedemorgen. Vanmorgen begin ik samen met mijn vrouw Michal aan een historische reis naar de Verenigde Arabische Emiraten. We zullen voor het eerst de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken na het vredesakkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.


“Ik breng een zegen van vrede en een boodschap van vrede mee aan de hele regio en aan de volkeren van de regio. Vrede brengt welvaart, vooruitgang en groei met zich mee voor de volkeren van de regio. Ik zal de leiding van de Verenigde Arabische Emiraten ontmoeten, op persoonlijke uitnodiging van de kroonprins, sjeik Mohammed bin Zayed, en ik wens hem het beste toe en ik ben dankbaar voor zijn moed en moedig leiderschap, vanwege het sluiten van een vredesakkoord met Israël waardoor een boodschap naar de hele regio werd gestuurd dat vrede het enige alternatief is voor de volkeren van de regio. Heel erg bedankt. Shalom. "As-Salaamu-Alaikom”


De president en zijn vrouw worden aan boord van het El Al toestel door de captain verwelkomd. Foto Roi Avraham / GPO


Het programma voor vandaag:


Bij aankomst van de president en first lady in de Verenigde Arabische Emiraten zal de president een ontmoeting hebben met de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, sjeik Abdullah bin Zayed.


President Herzog zal daarna worden verwelkomd in het koninklijk paleis met een officiële ceremonie, waar hij de kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed, zal ontmoeten.


Later zullen de president en de First Lady deelnemen aan een evenement met leiders van de Joodse gemeenschappen van de VAE, waarbij ook e Israëlische ambassadeur in de VAE Amir Hayek aanwezig zal zijn.
98 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page