top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gevechten in Jenin tussen IDF en terroristen na oppakken gezochte terrorist


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In een gezamenlijke IDF- en ISA-operatie in de vluchtelingenkampen van Jenin, arresteerden soldaten eerder vandaag de 25-jarige Saleh Samir Abu Zina, een persoon die werd gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij terreuractiviteiten.


De verdachte is een Islamitische Jihad terrorist die in het verleden twee keer is veroordeeld voor betrokkenheid bij terroristische activiteiten en onlangs is vrijgelaten in 2020.


Sinds zijn vrijlating is Saleh betrokken geweest bij terroristische activiteiten, het plannen en uitvoeren van schietaanvallen op IDF-soldaten in het gebied.


Tijdens de activiteit gooiden tientallen Palestijnen explosieven en molotovcocktails naar IDF-soldaten en werden er op hen geschoten. De soldaten reageren met scherp op de gewapende verdachten. Er werden treffers vastgesteld.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dat 11 Palestijnen gewond waren geraakt door geweervuur ​​en dat de toestand van één gewonde ernstig was. Later werd gemeld dat twee Palestijnen werden gedood.De arrestatie van vanmorgen vindt plaats tegen de achtergrond van hoge spanningen in de afgelopen tijd als gevolg van een golf van schietaanvallen - waardoor de IDF regelmatig arrestaties verricht in de gebieden Nablus en Jenin , die nu worden beschouwd als de belangrijkste "terreurnesten" op de Westelijke Jordaanoever.

In het dorp Jabal Mwallah hebben soldaten drie gezochte personen aangehouden die verdacht worden van terreuractiviteiten.


De verdachten zijn voor verdere behandeling overgedragen aan veiligheidstroepen.
102 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page