top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geweld door kolonisten tegen soldaten; 5 gearresteerd


Screenshot Twitter


Maandagavond werden tijdens een routinematige activiteit van de IDF-troepenmacht in Samaria stenen naar een militair voertuig gegooid door gemaskerde mannen die zich in een boomgaard hadden verstopt, door het gooien van de stenen ontstond er lichte schade aan een militair voertuig.


Een andere IDF-macht begon een achtervolging op de verdachten, waaronder schieten in de lucht, en slaagde er zelfs in een van hen te pakken te krijgen, die zichzelf identificeerde als een Israëlisch staatsburger.


Na zijn arrestatie arriveerden meer verdachten die het korps begonnen aan te vallen met verbaal en fysiek geweld, waaronder stoten, duwen en trappen.


De gemaskerde mannen vluchtten naar het voertuig en begonnen richting het leger te rijden. De officier merkte dat het voertuig snel versnelde en reageerde met een verdachte arrestatieprocedure waarbij zelfs in de lucht en op de wielen van het vluchtende voertuig werd geschoten.


Het incident werd overgedragen aan de Israëlische politie voor verdere verwerking.

"Het incident is buitengewoon ernstig, ik veroordeel krachtig elk geval van geweld tegen Israëli's, Palestijnen of tegen IDF-soldaten en de veiligheidstroepen," merkte kolonel Fox op, "het incident eindigde bijna met de dood van Israëlische burgers en incidenten van dit type die zouden kunnen onnodige slachtoffers maken moet worden voorkomen."


"De veiligheidstroepen werken om de inwoners van de staat Israël te beschermen en we moeten onze volledige middelen kunnen investeren in defensie en terrorismebestrijding", voegde hij eraan toe.


Dinsdagochtend kwam er een melding binnen over een aantal Israëlische burgers die stenen gooiden naar Palestijnse voertuigen nabij het dorp El Muayir.Toen de troepen ter plaatse arriveerden, identificeerden ze een aantal verdachten, sommigen gemaskerd, die met stenen naar een Palestijnse vrachtwagen gooiden. De strijdmacht reageerde door in de lucht te schieten.


Later, na de weigering van de burgers om de plaats te evacueren, reageerde de strijdmacht met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven. Een van de burgers schopte een IDF-soldaat en bespoot een politieagent met pepperspray. De verdachte werd ter plekke vastgehouden door een politiemacht samen met verschillende andere verdachten.110 weergaven0 opmerkingen
bottom of page