top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gijzeling synagoge Texas voorbij alle gegijzelden; vrij terrorist doodgeschoten


Screenshot YouTube


De gouverneur van de staat Texas, Greg Abbott heeft meegedeeld dat alle gijzelaars die in een synagoge in Texas werden vastgehouden, zaterdagavond laat Texas tijd zijn vrijgelaten na een gespannen confrontatie van 12 uur met de politie. De terrorist, wiens naam op dit moment niet mag worden vermeld, is door de politie doodgeschoten.


Een FBI-SWAT-team dong zaterdagavond laat de synagoge binnen en brachten de gijzelaars in veiligheid waarbij hun ontvoerder werd gedood, bevestigde de FBI. Vanuit de richting van de synagoge was een luide knal en korte salvo's van geweervuur ​​te horen.


Geluidsopname van de terrorist tijdens de gijzeling:


De crisis begon zaterdagochtend toen de moslimterrorist de synagoge binnenging en de rabbijn en drie leden van de gemeenschap gijzelde tijdens de online Shabbat dienst.


Een van de gegijzelden werd eerder ongedeerd vrijgelaten uit de Beth Israel-synagoge in Colleyville, Texas, waarna de autoriteiten onderhandelden met de terrorist.Na een impasse van 11 uur bestormde een FBI-gijzelingsreddingsteam Congregatie Beth Israel in Colleyville, Texas op zaterdagavond (Texas-tijd) om drie overgebleven gijzelaars te bevrijden die werden vastgehouden door een schutter die de synagoge was binnengegaan tijdens de Shabbat-ochtenddienst.


Rabbi Charlie Cytron-Walker, de geestelijk leider van de synagoge, en drie anderen werden onder schot gehouden sinds eerder op de dag toen de gewapende man het heiligdom binnenkwam en dreigde iedereen te vermoorden.


De dienst werd live gestreamd op Zoom en de schutter kon horen praten over hoe hij niet van plan was de synagoge levend te verlaten. "Als iemand dit gebouw probeert binnen te gaan, zeg ik je... iedereen zal sterven", hoorde hij zeggen. 'Ik ga dood. Huil niet om mij,' herhaalde de man keer op keer.Volgens de zender ABC was de terrorist geïdentificeerd als Muhammad Siddiqui die door de gijzeling blijkbaar probeerde de vrijlating te bewerkstelligen van Aafia Siddiqui, ook wel "Lady al-Qaeda genoemd" die een gevangenisstraf uitzit tot 2083 voor poging tot moord op Amerikaanse militairen. De FBI heeft geweigerd de identiteit van de ontvoerder of zijn motief te bevestigen.


Moment dat de gegijzelden naar buiten komen:


Ondertussen heeft de Amerikaanse politie de beveiliging voor joden in New York, Los Angeles, Dallas en andere plaatsen verhoogd, zo meldt de Hebreeuwse media in Israël.
197 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page