top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Givati Brigade voerden activiteiten uit op Hamas hoofdkwartier waar hoge Hamas leden wonen


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van de Givati-brigade voerden operationele activiteiten uit op het hoofdkwartier van de Noordelijke Brigade van Hamas, gelegen in het Sheikh Zayed-gebied in de noordelijke Gazastrook. Sheikh Zayed is een wijk waar veel senior agenten van de terroristische organisatie Hamas wonen.In dit gebied bevinden zich veel buitenposten van Hamas die onder meer worden gebruikt door de Nukhba-troepen van Hamas en die zich in het hart van de burgerbevolking bevinden.


De soldaten voerden operationele activiteiten uit op de buitenpost, waar ze verschillende tunnelschachten vonden, waaronder een strategische tunnelschacht van 50 meter diep en 7 meter breed.


Foto IDF woordvoerder


Een verkleind model dat een gepantserd gevechtsvoertuig van de IDF simuleerde en een muur die het veiligheidshek van Gaza simuleerde, bevonden zich ook in het gebied. Daarnaast bevonden zich lanceercomplexen met onder meer een draaibank voor de productie van raketten, ondergrondse putten bedoeld voor het lanceren van raketten en vele extra wapens.


Foto IDF woordvoerder


Als onderdeel van de activiteit hebben de soldaten tientallen terroristen in het gebied geëlimineerd. Aan het einde van de operatie vernietigden de soldaten de buitenpost.


Bovendien identificeerden soldaten van de Givati Brigade bij een andere activiteit in hetzelfde gebied veel wapens in een voertuig dat blijkbaar door Hamas-terroristen werd gebruikt tijdens het brute bloedbad op 7 oktober in een moskee.Foto IDF woordvoerder


668 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page