top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Givati-soldaten vinden hun 13 jaar oude foto in Hamas-handleiding en spelen dezelfde foto na

De foto uit 2010 in Hamas handleiding. Foto IDF woordvoerder


Er worden allerlei voorwerpen gevonden door IDF-troepen terwijl ze gebouwen doorzoeken die voorheen door Hamas werden gebruikt, maar er is één ding dat geen van de troepen van de Givati ​​Brigade die in het gebied opereren, zag aankomen: een foto van zichzelf uit 2010 in een trainingshandleiding van de Nukhba-troepen (zie boven), aldus Ynet.


De foto stamt uit 2010, met de Arabische tekst ernaast, waarin de details van de Givati ​​Brigade en haar verschillende onderafdelingen worden uitgelegd. De foto kwam terecht bij Givati's Maimon-eenheid, die dertien jaar later besloot dezelfde foto na te spelen.

De nieuwe foto van de Givati eenheid. Foto IDF woordvoerder


"Zodra we de foto zagen, wisten we dat we deze moesten naspelen", zei een Givati-soldaat. "We waren niet bang toen we onze foto daar zagen. Integendeel. Zo kunnen we laten zien dat we een sterk team zijn, dat al die jaren later terugkomt naar Gaza om de klus te klaren."


Een andere soldaat zei: "We waren hier tijdens Operatie Protective Edge, en nu zijn we terug voor een nieuwe missie: ons huis beschermen."
500 weergaven0 opmerkingen
bottom of page