top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Goedkopere, lichtere accu's voor e-scooters in Tel Aviv


Foto met dank aan Addionics en Blitz Motors


Het in Tel Aviv gevestigde Blitz Motors, dat slimme scooters produceert die een breed scala aan lokale bedrijven bedienen, waaronder Dominos, Gorillas, Sushi Shop en de Israel Postal Authority, werkt samen met collega Tel Aviv startup Addionics , wiens innovatieve technologie het batterijbereik verbetert en tegelijkertijd de productiekosten verlaagd.


Een prototype voor de nieuwe Addionics aangedreven Blitz-scooters zou tegen 2023 rond Tel Aviv moeten draaien.


In plaats van de chemie van de batterij aan te passen om de prestaties te verbeteren, maakt Addionics de elektrische stroomgeleider van de batterij efficiënter met behulp van nanotechnologie, waardoor deze zowel goedkoper als lichter wordt.


Addionics CEO Moshiel Biton vertelde ISRAEL21c in 2021 dat Addionics technologie "soepel kan integreren in bestaande batterijproductielijnen".


Het langetermijn doel van Addionics is om tegen 2026 de batterijen van elektrische auto's van stroom te voorzien. De deal met Blitz is een primeur voor beide bedrijven.


"We hebben jarenlang gezocht naar de juiste partner om ons te helpen de batterijprestaties en de kosten van onze vloot elektrische bromfietsen te verbeteren om onze commerciële en publieke klanten beter van dienst te kunnen zijn", zegt Raphael Mosynski, CEO van Blitz Motors.


“Tweewielige voertuigen ervaren aanzienlijk meer slijtage in een veel kortere tijd dan vierwielige voertuigen. Addionics zal ons helpen de levensduur van onze batterij te maximaliseren door het bereik te vergroten, de oplaadtijden te verkorten en de algehele veiligheid te verbeteren.”


"Onze nieuwste samenwerking met Blitz Motors toont verder aan dat Addionics in staat is om onze technologie op alle soorten elektrische voertuigen te schalen en daarmee de overgang naar een groenere, betere toekomst voor iedereen te versnellen", aldus Biton.


Addionics is opgericht in 2018 en is tegenwoordig actief in de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël.
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page