top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Golf sluit twintig vestigingen, ontslaat 30% van de medewerkers op het hoofdkantoor

Foto Golf PR


Gevolgen van de oorlog: De modegroep Golf, een van de grootste ketens in Israël, is begonnen met de uitvoering van een horizontaal stroomlijningsprogramma dat onder meer de sluiting van twintig vestigingen en het ontslag van 30% van de werknemers op het hoofdkantoor omvat, zo maakte het bedrijf bekend als onderdeel van de publicatie van zijn rapporten voor het derde kwartaal van 2023.


Golf werkt aan een drastische vermindering van de activiteiten van de Adika keten, waaronder het ontslag van de meeste werknemers, meldt N12News.


De maatregelen komen tegen de achtergrond van de drie maanden oorlog. Volgens Golf daalde de omzet vanaf het uitbreken van de oorlog op 7 oktober tot het einde van die maand met 67% vergeleken met oktober vorig jaar, een vakantiemaand. De daling was in november minder en bedroeg toen 33% vergeleken met de overeenkomstige maand in 2022.


In december werd, tegen de achtergrond van de geleidelijke terugkeer van de economie naar een ‘noodroutine’, het effect van de oorlog verminderd en was er een omzetstijging van 5% vergeleken met de overeenkomstige maand vorig jaar. Er was een stijging van ruim 100% in de online verkopen vergeleken met de overeenkomstige maand in 2022. Het bedrijf is gefaseerd begonnen met het exploiteren van de winkels en vanaf vandaag (maandag) zijn nog slechts drie vestigingen gesloten.


Volgens het rapport van het bedrijf heeft het een overeenkomst bereikt met verhuurders om ongeveer twintig winkels te sluiten en onderhandelt het tegelijkertijd met een aanzienlijk deel van zijn winkelverhuurders om de huurprijzen in de winkelcentra te verlagen. Ook werkt het bedrijf aan een drastische vermindering van het aantal werknemers op het hoofdkantoor.


Golf onthult verder dat het, als onderdeel van de voorbereiding op de gevolgen van de oorlog, 440 werknemers, wat 20% van het personeelsbestand uitmaakt, heeft ontslagen. Eind oktober maakte Golf, tegelijk met andere modeketens, zoals Fox en Castro, bekend dat het werknemers zou ontslaan, maar gaf toen nog geen schatting van hun aantal of percentage. In december begon het bedrijf de werknemers uit ziekteverlof terug te sturen.


Daarnaast werkt het bedrijf aan een plan om het aantal vestigingen van de Adika-subketen aanzienlijk te verkleinen en het logistieke centrum te sluiten. Ook zal er sprake zijn van een reductie van voorraadbestellingen, inclusief aanpassingen van aankopen die al besteld zijn voor het zomerseizoen. Volgens Golf wordt het contract met de meeste medewerkers van het Adika-netwerk beëindigd en onderzoekt het bedrijf mogelijkheden om het merk Adika te verkopen.357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page