top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Google neemt bedrijf BreezoMeter over voor luchtkwaliteitsinzicht


BreezoMeter personeel bemant een stand op de PLANETech World-conferentie over klimaattechnologie in Tel Aviv, 21 september 2022. Foto met dank aan BreezoMeter


Het Israëlische bedrijf voor het monitoren en voorspellen van de luchtkwaliteit BreezoMeter is naar verluidt door Google overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag maar dat naar schatting in de honderden miljoenen loopt.


Het in Haifa gevestigde BreezoMeter, opgericht in 2014, ontwikkelde een systeem dat milieugegevens verzamelt uit 11 miljoen bronnen over de hele wereld en algoritmen toepast om gevaren in verband met luchtkwaliteit, zoals vervuiling, pollen en bosbranden, te voorspellen. BreezoMeter heeft wereldwijd ongeveer 400 miljoen gebruikers.


Particulieren, beleidsmakers en internationale bedrijven, zoals L'oreal, Apple, Bosch, Dyson, Verizon Media en Volvo, maken gebruik van BreezoMeter's gezondheidsgerichte milieu-informatie.


Er wordt verwacht dat Google het de gegevens opneemt in applicaties zoals Environmental Insights Explorer, Google Earth Engine en Air View.


BreezoMeter haalde in juni 2021 een Series C-financieringsronde van $ 30 miljoen op. In februari noemde het internationale onderzoeks- en adviesbureau Cleantech Group BreezoMeter in de Cleantech Global Top 100-lijst. De nieuwste pluim op zijn pet, BreezoMeter werd eerder deze week door Tracxn uitgeroepen tot Top Global Data Service Startup.

32 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


GERT reininga
Sep 30, 2022

Slechte zaak

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Sep 30, 2022
Replying to

Juist niet, nu kunnen ze uitbreiden

Like
bottom of page