top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

GPO-directeur Nitzan Chen eist uitleg van de bureauchefs van AP, Reuters, CNN en NYTGPO-directeur Nitzan Chen eist uitleg van de bureauchefs van AP, Reuters, CNN en The New York Times over de verontrustende bevindingen in het Honest Reporting-rapport over de betrokkenheid van hun fotografen bij de gebeurtenissen van 7 oktober, dat elke rode lijn overschrijdt, professionele en moreel.


Vier fotografen die voor deze netwerken werken, documenteerden de verschrikkingen die de Hamas-terroristen begaan nadat ze het grenshek met Israël hadden doorbroken. Ze filmden de moord op burgers, het misbruik van lichamen en de ontvoering van mannen en vrouwen.


Het Nationale Directoraat voor Publieke Diplomatie in het kabinet van de premier is met de grootste ernst van mening dat fotojournalisten die met de internationale media werken, hebben meegewerkt aan het verslaan van de brutale moorddaden gepleegd door Hamas-terroristen op zaterdag 7 oktober in de gemeenschappen grenzend aan de Gazastrook .

Deze journalisten zijn medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid; hun daden waren in strijd met de beroepsethiek.

Het regeringspersbureau heeft een dringende brief gestuurd naar de bureauchefs van de mediaorganisaties die deze fotografen in dienst hadden, met het verzoek om opheldering over de kwestie.

Het Nationale Directoraat voor Publieke Diplomatie eist dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen.

405 weergaven1 opmerking

1 Comment


Ton van Hagen
Nov 09, 2023

Onbegrijpelijk dat dit gebeurt is schande voor de journalistiek.

Like
bottom of page