top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groen Paspoort uitgebreid - vanaf vandaag aankomsten uit o.a. Nederland 7 dagen in quarantaine


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Vanaf vandaag zijn er nogal wat veranderingen in Israël ingegaan, waaronder uitbreiding van plaatsen waarvoor het Groene Paspoort geldt en voor iedereen die arriveert uit 18 landen waaronder Nederland geldt 7 dagen quarantaine.


Om te beginnen met het Groene Paspoort, dat gaat gelden voor openbare en particuliere instellingen, waaronder: zwembaden, fitnesscentra, academische instellingen, alle culturele en sportevenementen, conferenties en tentoonstellingen, musea, bibliotheken, restaurants en hotels.


Israëli's zullen moeten aantonen dat ze tweemaal zijn gevaccineerd, hersteld zijn van COVID- 19 of de afgelopen 72 uur negatief op het virus hebben getest.


Eigenlijk blijven alleen winkels en winkelcentra nog buiten schot.


Vandaag zal het coronakabinet overleggen over het advies het Groene Paspoort uit te breiden voor iedereen vanaf de leeftijd vanaf 3 jaar.


Testen van kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar komt voor rekening van de staat, testen voor iedereen vanaf 12 jaar moet zelf worden betaald.


Verder gaat er een limiet gelden voor het aantal personen aanwezig bij een privé evenement, in een binnenruimte tot 50 personen, in een buitenruimte tot 100 personen.


Het aantal snelteststations al worden uitgebreid, op dit moment zijn dat er ruim 120 en de verwachting is dat dit zal verdubbelen.


Vanaf vandaag zal iedereen, gavaccineerd of niet gevaccineerd, die uit Oekraïne, Italië, IJsland, de Verenigde Staten, Botswana, Bulgarije,Duitsland, Nederland, Tanzania, Griekenland, Malawi, Egypte, Frankrijk, Cuba, Rwanda en Tunesië in Israël arriveert, verplicht 7 dagen in quarantaine.


Er zijn zes landen die het ministerie van Volksgezondheid heeft aangemerkt als 'rood' waardoor het verboden is om vandaaruit Israël binnen te komen: Bulgarije, Brazilië, Georgië, Mexico, Spanje en Turkije. Alleen degenen die zijn goedgekeurd door de uitzonderingscommissie mogen vandaaruit het land binnenkomen.


In feite zijn er op dit moment slechts vier landen waarheen kan worden gevlogen zonder dat je bij terugkeer in quarantaine hoeft te gaan: Oostenrijk, Hongarije, Moldavië en de Tsjechische Republiek.


Inmiddels heeft de politie aangekondigd dat sinds dinsdag de controle op het dragen van een masker op plaatsen waar dit is verplicht en het aan de quarantaione voorwaarden houden, te zullen uitbreiden.


Er zijn 1.500 agenten vrijgemaakt die op de eerste dag als steeksproefs gewijs ruim 9.000 mensen hebben beocht die in quarantaine horen te zijn, Er zouden meer dan 300 bekeuringen zijn uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de voorwaarden bleken te houden.


Met o.a. de inzet van drones met een luidspreker zal controle worden uitgeoefend op het dragen van een mondmasker op plekken waar dit is verplicht, zoals bijvoorbeeld in sportstadions en bij evenementen.


Ondertussen meldde Channel 13-nieuws dat Bennett hoopt in de nabije toekomst in aanmerking te komen voor een derde dosis voor mensen ouder dan 45 of 50. Momenteel kunnen alleen mensen ouder dan 60 jaar of die een verzwakt immuunsysteem hebben een derde dosis krijgen.


Volgens een topexpert suggereren de eerste gegevens die in de gezondheidszorg worden verzameld, dat de booster-shots COVID-19-infecties helpen voorkomen.125 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page