top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grootste vegan festival ter wereld is weer terug in Tel Aviv


Deelnemers aan het laatste Vegan Fest in 2019 in Sarona Market. Foto met dank aan Vegan Friendly


Israels Vegan Fest , dat geschiedenis schreef als de grootste vegan bijeenkomst ter wereld toen het in 2019 in Tel Aviv werd ingehuldigd, is weer terug na de coronapandemie en beter dan ooit.


Het festival is dinsdag begonnen en duurt tot en met donderdagavond in het buitencomplex Sarona Market van 17.00 tot 23.00 uur en biedt meer dan 100 eetstalletjes met gerechten uit veganistische restaurants, en omvat daarnaast gratis kookworkshops, activiteiten voor kinderen, lifestyle-lezingen, workshops over alles van yoga tot het maken van natuurlijke zeep, livemuziek, een food-tech tentoonstelling en stands met dierproefvrije producten zoals schoenen en cosmetica.


Vegan Fest is een initiatief van de Vegan Friendly organisatie in samenwerking met de gemeente Tel Aviv, Sarona Park en Sarona Market.

Vegan Fest deelnemers genieten van plantaardige hamburgers. Foto met dank aan Vegan Friendly


Het festijn trok in 2019 meer dan 50.000 bezoekers gedurende twee dagen, en de organisatoren verwachten dat het driedaagse evenement dit jaar het dubbele aantal deelnemers zal trekken.


"Bij elk nieuw evenement streven we ernaar om ons eigen record te breken", zegt Vegan Friendly oprichter Omri Paz tegen ISRAEL21C.


Hij zei dat het succes van het festival het feit weerspiegelt dat "Israël lange tijd de wereldhoofdstad van veganisme is geweest." Ongeveer 5% van de Israëli's identificeert zich als veganist, meer per hoofd van de bevolking dan in enig ander land.

Foto met dank aan Vegan Friendly


De kookworkshops onder leiding van bekende chef-koks en bloggers laten zien hoe je plantaardige gerechten bereidt, zoals veganistische sushi en veganistische desserts. Er komt zelfs een workshop over verschillende manieren om quinoa te maken en een workshop over plantaardig eiwit.


Leden van de Vegan Active-groep van de vereniging krijgen een voorproefje van nieuwe veganistische voedingsmiddelen die nog niet op de markt zijn onthuld.


In Israël dragen 8.000 veganistische voedingsproducten en zo'n 2.000 restaurants, hotels en andere bedrijven het paarse Vegan Friendly zegel dat certificeert dat ze voldoen aan strikte criteria voor plantaardige opties.


In het Verenigd Koninkrijk staat het Vegan Friendly zegel op 2.000 producten en 1.200 vestigingen van 500 bedrijven. De organisatie heeft tot nu toe 150.000 Britse volgers op sociale media en breidt zich ook uit naar de Verenigde Staten.
83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page