top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Grote mannen in uniform" zweren bij de groene afdeling


Foto IDF-woordvoerder


De rekruten van de Nahal Brigade van de rekruteringscyclus van november 2022 zwoeren afgelopen donderdag trouw aan de IDF. Onder de rekruten die deelnamen aan de beëdiging bevonden zich twaalf jongeren met speciale behoeften van het project "Groot in Uniform".


Als onderdeel van het project, dat jonge mensen met een handicap integreert, komen de vrijwilligers wekelijks naar de 'Beit Lid'-basis en doen ze verschillende klussen die de soldaten van de brigade helpen.


De soldaten van het project "Big in Uniform" namen voor het eerst in de geschiedenis van de brigade deel aan de beëdiging van de Nahal Brigade en sloten zich officieel aan bij de Groene Familie.


In gesprek met de leider van het project "Big Men in Uniform" in de Nahal Division, R.N.G. Michael Maimon: "Drie maanden geleden hebben we het project 'Big Men in Uniform' toegevoegd aan onze Green Division. Dit project is van groot belang in de sociale aspect, om de samenleving te laten zien dat het mogelijk is om liefde te accepteren en te delen. Het verschil is te weten dat de samenleving haar gezicht moet veranderen. Wij bij de brigade geloven dat dit project zowel bijdraagt ​​aan kinderen, aan soldaten als aan een betere samenleving."


In de woorden van de commandant van de Nahal-brigade, luitenant-kolonel Oren Simcha, tijdens de beëdigingsceremonie: "Het 'Big Men in Uniform'-project, dat meer dan 750 jongeren met speciale behoeften rekruteerde in meer dan 70 IDF-bases en kampen, is een uniek, humaan en sociaal project van de eerste orde. Ons vermogen als leger en als samenleving om al zijn delen te integreren en te accepteren zonder onderscheid van religie, ras, geslacht of beperking, is een erecertificaat voor een gezond en progressieve samenleving."


47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page