top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grote stijging nieuwe besmettingen - 3.818 in 24 uur


Ter illustratie, Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Het is duidelijk dat er een vierde golf van het coronavirus in Israël is begonnen, uit de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er de afgelopen 24 uur 3.818 nieuwe besmette patiënten zijn bijgekomen, waarvan het overgrote deel echter lichte klachten heeft doordat ze zijn gevaccineerd.


Op maandag werden 113.723 mensen op het virus getest waarbij bleek dat 3,78% besmet was met voornamelijk de Deltavariant van het COVID-19 virus.


Er zijn nu 21.048 actieve patiënten in het land waarvan er 36 in een quarantainehotel zitten en er 419 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, waarvan er 221 als zijnde ernstig ziek worden aangemerkt en 51 kritiek met 46 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 9 mensen overleden aan de gevolgen van het virus op maandag waardoor het dodental nu op 6.491 staat.


In verhouding tot het totaal aantal actieve patiënten, is het aantal in de ziekenhuizen opgenomen patiënten relatief laag, wat er wijst dat vaccineren helpt, en de meeste patiënten lichte klachten hebben, zoals keelpijn, hoofdpijn of droge keel.


Later op dinsdag zullen er nieuwe beperkingen worden afgekondigd, volgens verschillende Hebreeuwse media mogelijk beperkingn voor kinderen tot 12 jaar om grote evenemnetne bij te wonen.

97 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page