top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Haartransplantie in 1 uur voor vrouwen met genetisch haarverlies


Screenshot YouTube


Toen Dvir Keren, de uitvinder van seriële medische apparaten, geïnteresseerd raakte in het ontwikkelen van een minimaal invasieve manier om kale plekken op te vullen die worden veroorzaakt door androgenetische alopecia - veel voorkomend bij zowel mannen als vrouwen - realiseerde hij zich niet dat hij een femtech- bedrijf zou oprichten.


Maar dat is wat Hairstetics werd, om de eenvoudige reden dat 85 procent van de vrouwen met alopecia androgenetica geen baat heeft bij natuurlijke haartransplantatieprocedures voor wat 'mannelijke kaalheid' bij mannen wordt genoemd.


"In het begin dacht hij aan mannen", zegt Oren Ne'eman, CEO van Hairstetics tegen ISRAEL21c. "Maar toen de werving voor klinische studies begon, kwamen er veel vrouwen."


Keren ontdekte dat alopecia androgenetica bij mannen en vrouwen verschillend is in hoe het zich voordoet en hoe het haarverlies kan worden gecompenseerd.


Bij mannen trekt de haarlijn zich terug en zijn de haarzakjes aan de achterkant van het hoofd dik genoeg voor een succesvolle transplantatie bij de haarlijn.


Bij vrouwen zijn de kale plekken verspreid over de hoofdhuid en zijn de haarzakjes dunner. Bovendien gebruikt natuurlijke haartransplantatie korte lokken, die maanden of jaren nodig hebben om te groeien tot de lengte die veel vrouwen verkiezen.


De een uur durende procedure van Hairstetics maakt gebruik van een drukknopapparaat dat vooraf is geladen met patronen die een dozijn of twee dozijn synthetische strengen van 40 centimeter (bijna 16 inch) bevatten die mechanisch zijn verbonden met een miniatuuranker voor fixatie op de hoofdhuid onder plaatselijke verdoving.Het is een kortere en minder ingrijpende procedure dan natuurlijke haartransplantatie. "Natuurlijke haartransplantatie is eigenlijk huidtransplantatie, dus het is meer invasief", legt Ne'eman uit.


Verkrijgbaar in zeven kleuren, de strengen zijn gemaakt van chirurgisch nylon dat veel wordt gebruikt in hechtingen. Het anker is gemaakt van nitinol, een biocompatibele legering van nikkel en titanium die wordt gebruikt in medische implantaten zoals cardiologische stents.


Elke cartridge bevat 12 tot 25 synthetische haren. Foto met dank aan Hairstetics via ISRAEL21c


Er is geen downtime na de procedure en na drie dagen kan de klant het synthetische haar wassen en stylen zoals ze wil. Na twee weken kan ze het zelfs verven.


Verkrijgbaar in Israël, Europa

Hairstetics heeft in 2019 de CE-goedkeuring in Europa gekregen en is momenteel verkrijgbaar in Israël, Frankrijk, België en Zwitserland. Klanten kunnen tussen de 5.000 en 6.000 euro verwachten.


Ongeveer 500 vrouwen hebben de haarimplantatieprocedure ondergaan, waarbij gewoonlijk 500 tot 600 implantaten onder de hoofdhuid worden verankerd.


"Hairstetics zal een must worden op de markt voor haartransplantatie vanwege de veiligheid, de hoge technologische kwaliteit en de doeltreffendheid van de resultaten," zei Dr. Ghislaine Beilin , een beoefenaar van de esthetische geneeskunde in Parijs.


Kleine naalden brengen elk verankerd haar op zijn plaats onder plaatselijke verdoving. Foto met dank aan Hairstetics via ISRAEL21c


Een klant in Israël zei dat ze zich tot Hairstetics wendde nadat ze tevergeefs speciale vitamines en shampoos had geprobeerd.


"Ik zie graag zo snel mogelijk resultaten", zei ze, eraan toevoegend dat ze zich veilig voelde over de veiligheid van Hairstetics, zoals uitgelegd door haar arts, dermatoloog Lehavit Akerman .


Akerman erkende dat er voorheen weinig oplossingen bestonden voor de vele vrouwen met alopecia androgenetica en dat de aandoening veel stress veroorzaakt.


Ze zei dat haar klanten van Hairstetics "zeer tevreden zijn met de resultaten en meer zelfvertrouwen hebben."


Ne'eman benadrukt dat het implantaat geen remedie is voor androgenetische alopecia. De aandoening zal natuurlijk haarverlies blijven veroorzaken.


"Bovendien wordt ongeveer 20 procent van het haar van Hairstetics per jaar afgestoten, dus we raden aan om elke 12 tot 24 maanden een versterkingsprocedure uit te voeren", zegt hij. "Net als fillers voor rimpels is er een natuurlijk proces dat we niet kunnen stoppen."


Grote onvervulde behoefte

Hairstetics, gevestigd in Or Yehuda, werd in 2010 opgericht door Keren met Boaz Shenhav, afgestudeerd aan Technion.


"Hij stelde zich voor om iets van de chirurgische ruimte naar medische esthetiek te brengen , zoals rimpelvullers voor de haarwereld", zegt Ne'eman. "Het is een enorme onvervulde behoefte."


Het grootste deel van het volgende decennium was gewijd aan de ontwikkeling van het product en het uitvoeren van klinische studies. De Europese regelgevende goedkeuring kwam net voor Covid, wat de commercialisering vertraagde.


Ne'eman zegt dat de focus van het bedrijf voorlopig op Europa ligt.


FDA-goedkeuring krijgen in de Verenigde Staten zou moeilijker zijn, niet alleen omdat het meer kost en langer duurt, maar vooral omdat synthetische haarimplantaten in de jaren tachtig door de FDA werden verboden vanwege inferieure materialen en technieken in die tijd.


“We gebruiken zeer biocompatibele materialen die bekend zijn in de geneeskunde, maar we zouden waarschijnlijk aanvullende studies moeten doen om FDA-goedkeuring te krijgen. Dus we zullen het waarschijnlijk nastreven, maar niet in de nabije toekomst,” vertelt Ne'eman aan ISRAEL21c.


Hairstetics heeft 12 medewerkers plus externe adviseurs. De grootste aandeelhouder is Peregrine Ventures , gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. Sinds de oprichting heeft het ook steun genoten van particuliere Zwitserse investeerders.


Klik hier voor meer informatie.
70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page