top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hamas heeft genoeg brandstof en voedsel voor vier maanden onafgebroken vechten


Foto IDF woordvoerder


Ambtenaren in het Westen en de Arabische landen bevestigden tegenover de New York Times de beweringen van de IDF-woordvoerder en zeiden dat Hamas grote voorraden brandstof, wapens en voedsel in zijn bezit heeft, zonder extra voorraden buiten de Gazastrook en ondanks de IDF-blokkade.


Hamas heeft zich jarenlang op dit soort situaties voorbereid door tientallen kilometers aan ondergrondse tunnels te bouwen – en daarin veel middelen op te slaan die het in staat zullen stellen de strijd tegen de IDF-strijdkrachten voort te zetten. het ondergrondse systeem dat het heeft opgezet.”


Hamas beschikt over honderdduizenden en zelfs miljoenen liters brandstof voor zijn voertuigen en raketten, voorraden munitie, explosieven en middelen om extra wapens te assembleren. Daarnaast beschikt het land over grote voorraden voedsel, water, medische apparatuur en medicijnen. Volgens de schatting van de Libanese hoge functionaris beschikt Hamas over 35.000 tot 40.000 strijders.


Het rapport van de New York Times is onder meer gebaseerd op de woorden van de vrijgelaten ontvoerde Yochaved Lifshitz, die deze week tegen de media vertelde dat Hamas-terroristen haar tijdens haar gevangenschap “medicijnen, shampoo en producten voor vrouwelijke hygiëne” gaven. Bovendien worden haar woorden geciteerd, volgens welke ze precies at wat Hamas-terroristen aten: pitabroodje met twee soorten kaas en een komkommer.


De verschillende bronnen voor het artikel benadrukken dat het merendeel van de reserves van Hamas in het vertakte tunnelsysteem in de Gazastrook wordt bewaard, en dat het moeilijk is om een ​​duidelijk beeld van de situatie te vormen met betrekking tot de details van de situatie. “Hoewel de belegering van Gaza de levens van ongeveer 2 miljoen inwoners van de Gazastrook beïnvloedt, die lijden onder een groot tekort aan voedsel en water, heeft het geen enkele invloed op de gevechtscapaciteiten van Hamas”, aldus het bericht.
560 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page