top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hamas leader Yahya Sinwar blijft oorlogstaal uitkramen


Hamas leider in Gaza Yahya Sinwar. Screenshot video


Hamas leider in Gaza, Yahya Sinwar is uit zijn ondergrondse schuilplaats gekomen om zich te laten toejuichen door duizenden aanhangers waarbij dreigende taal aan het adres van Israël uitsprak.


In zijn eerste toespraak sinds het einde van Operatie Guardian of the Walls, waarschuwde Sinwar dat de islamitische terreurgroep 10.000 "martelaren in Israël heeft klaar staan ​​om te reageren als Jeruzalem wordt geschaad."


Ook beweerde hij dat van de 500 km tunnels die Hamas onder Gaza heeft, er slechts 5% was beschadigd door de bombardementen van de IDF en sprak hij de uitspraak van de IDF tegen dat minstens 100 km tunnels onbruikbaar is gemaakt. "De beschadigde tunnels zijn binnen een paar dagen weer bruikbaar", voegde hij eraan toe.


Trouwens, als de beweringen van Sinwar juist zijn dan zou het Metro tunnelwerk onder Gaza groter zijn dan het hele metrotunnels netwerk in Londen en zou het inhouden dat terreurtunnelnetwerk onder Gaza het grootste gedeelte van het 365 vierkante kilometer grote gebied zou beslaan.


"De bezetting is er niet in geslaagd de Hamas-metro te vernietigen", zei Sinwar. "De bezetting heeft niets bereikt van haar plannen om het verzet af te schrikken en heeft de situatie verkeerd beoordeeld vanwege onze voorbereidingen."


Daarnaast zei Sinwar dat "Hamas van plan was om kort voor het ingaan van het staakt het vuren, 300 km in een keer op Israël afte schieten, waarvan minstens 150 richting Tel Aviv.

Zij deden dat niet uit respect voor de onderhandelaars uit Egypte en Qatar", zo zei hij.

Hij benadrukte dat al-Aqsa en Jeruzalem een ​​"rode lijn" zijn en waarschuwde dat de operatie slechts een "kleine manoeuvre" was in vergelijking met wat er zal gebeuren als Israël probeert "de al-Aqsa-moskee" te schaden.


"We zijn klaar voor de grote strijd, als de vijand een grote dwaasheid begaat in Jeruzalem en de heilige plaatsen", zei Sinwar. "We wilden een boodschap overbrengen aan de 'bezetting' en de wereld dat we niet lukraak dreigen, zodat de wereld weet dat al-Aqsa 10.000 mannen heeft klaar staan die het beschermen."


De Hamas-leider zei ook dat hij zou verwelkomen dat Israël hem zou vermoorden in een gerichte aanval. "Het grootste geschenk dat Israël mij kan geven, is mij te vermoorden", zei hij. "Ik sterf liever als martelaar aan een F-16 dan aan het coronavirus of een andere ziekte."


Verder zei Sinwar "om geen cent te nemen die bedoeld is voor wederopbouw en humanitaire inspanningen, want we hebben in het verleden nog nooit een cent gepakt."

Sinwar zei dat Gaza "voldoende financiële middelen heeft waarvan een groot deel uit Iran komt.
85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page