top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hamas terreur cel die achter twee aanslagen zat, is opgepakt

De in beslag genomen wapens en munitie. Foto Shin Bet


Er mocht worden gepubliceerd dat de Shin Bet twee weken geleden een Hamas ploeg die werd aangestuurd vanuit de Gazastrook heeft gearresteerd die op twee Israëlische auto's nabij het dorp Hawara in Samaria hadden geschoten. Ook werd de terrorist gearresteerd die vorige week op een yeshiva in de stad Carmel ten zuiden van de berg Hebron had geschoten en een 18-jarige man licht verwondde.


Bij de eerste aanval, uitgevoerd in de vroege ochtend van 9 september, schoten de terroristen op twee Israëlische voertuigen die in de buurt van de stad Huwara op de Westelijke Jordaanoever reden.


Een Israëliër raakte lichtgewond door granaatscherven en werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.


Ter plaatse werden granaten gevonden die op de voertuigen waren afgevuurd, en uit onderzoek bleek dat tijdens de aanval minstens 11 kogels werden afgevuurd, volgens de Israëlische binnenlandse veiligheid (Shin Bet).


De autoriteiten hebben vuurwapens in beslag genomen die zouden zijn gebruikt bij de aanslag op Huwara.


"Het onderzoek naar de verdachten is nog aan de gang, maar op basis van alle informatie die we hebben, is een militaire ploeg van Hamas, aangestuurd door Hamas-agenten uit de Gazastrook, verantwoordelijk voor het uitvoeren van de aanval", zei de Shin Bet.


Bovendien vond afgelopen donderdag nog een schietaanval plaats buiten de Carmel nederzetting, waarbij een Israëlische tiener die op een religieuze school studeerde matig gewond raakte, en een verdachte die betrokken was bij de aanval werd gearresteerd.


De 16-jarige verdachte, een inwoner van het Palestijnse dorp Az-Zubeidat op de Westelijke Jordaanoever, zou de onderzoekers hebben verteld dat hij banden had met de aanval tijdens het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Shin Bet.


Foto Shin Bet


Wapens die bij deze aanval werden gebruikt, werden ook in beslag genomen, zo loopt het onderzoek voort.


"De Shin Bet zal, samen met de IDF en de Israëlische politie blijven werken om de pogingen van Hamas om terroristische activiteiten tegen Israël te promoten, te dwarsbomen en zal een prijs eisen van de infrastructuur van Hamas in het veld."
82 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page