israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hartverscheurende taferelen bij begrafenissen twee vermoorde grenspolitieagenten


Yazan Falah en Shirel Aboukrat op een foto die afgelopen zondag is gemaakt. Foto via Politiewoordvoerder


Het waren hartverscheurende beelden tijdens de begrafenissen van de twee vermoorde grenspolitieagenten, Yazan Falah en Shirel Aboukrat op maandag. Ministers, Knesset leden, politie-en legercommandanten en duizenden Israëli's woonden de begrafenissen bij.


Falah werd begraven in zijn geboorteplaats het Druze dorp Kasra Samia.


Begrafenis van Falah. Foto Politiewoordvoerder


'Sinds we het nieuws hoorden, zijn onze levens donkerder geworden en heeft de grond geschud', zei Falahs oom Amel. 'Ik wou dat de grond me had opgeslokt voordat je moeder de tijding moest ontvangen. Ik wou dat ik dood was in jouw plaats. Je hebt een wond in ons hart achtergelaten die voor altijd zal bloeden."


"Je groeide op tot een lachende, vriendelijke kameraad, altijd klaar om iedereen in nood te helpen", zei minister van Justitie Gideon Sa'ar. “Heel Israël en zijn burgers werden getroffen door doodsangst en verdriet, en er zijn geen woorden die de lijdende familie kunnen troosten, die afscheid nemen met een gepijnigd, gebroken hart.”


Commandant grenspolitie Amir Cohen troost Ravia Falah, de vader van Yazan. Foto politiewoordvoerder


Falah stond erop bij de grenspolitie te gaan, ondanks het feit dat hij als enige zoon van zijn moeder was vrijgesteld van gevechtsdienst. Hij laat zijn ouders, een tweelingzus en een stiefbroer achter.


De begrafenis van Shirel Aboukrat vond kort daarna plaats op de militaire begraafplaats van Netanya.


Haar moeder, Deborah, schreeuwde: 'Shirel, hoe heb ik je niet buiten de gevaren kunnen houden? Ik wil je terug, mijn dochter. Word wakker!""Hoe ben je met zo'n wreedheid bevangen?" zei Aboukrats neef. “Je droomde ervan om officier bij de grenspolitie en rechercheur bij de politie te worden; je had het geluk om er minstens één te bereiken.


Haar neef Terri prees haar: “Het is moeilijk te verteren dat dit onze realiteit is. Dat we je niet meer zullen zien, met je lachen, het leven met je vieren. Wat was je bijzonder. Wat een hart had je. Wat was je sterk. Alleen al het zien van je zou vreugde in ons hart en trots brengen.”


Ongedateerde foto van Shirel Aboukrat. Foto via politiewoordvoerder.


"Hoe ben je met zo'n wreedheid bevangen?" zei ze. 'Je droomde ervan om officier bij de grenspolitie en rechercheur bij de politie te worden. Je had het geluk om er minstens één te behalen."


Bij haar begrafenis waren ook minister van Toerisme Yoel Razvozov en de burgemeester van Netanya, Miriam Fierberg, aanwezig.128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws