top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hashomer Hachadash houdt herinnering aan terreurslachtoffer Eli Kay levend


Eli Kay. Foto Yona Kaplan via KKL-JNF


Een jaar geleden, een vroege ochtend in de Oude Stad van Jeruzalem, toen een terrorist Eli Kay doodschoot, de 26-jarige Zuid-Afrikaanse nieuwe immigrant, op weg naar zijn werk bij de Klaagmuur.


Eli, voor wie zionisme, liefde voor het land en wederzijdse verantwoordelijkheid leidende principes waren, was een geliefde en belangrijke activist en raadgever in Hashomer Hachadash. Hij nam deel aan het "Camp and Tower" -programma voor ontslagen soldaten, dat landbouwwerk in boomgaarden, kassen en veldgewassen combineert met educatieve studies.


Na de hartverscheurende tragedie startte de organisatie een uniek project "Illuminating the Land", waarbij tieners uit het hele land drie dagen Chanoeka vrijwillig in natuurreservaten hebben doorgebracht om boeren te helpen, bossen schoon te maken en verlaten plekken op te knappen.


Dit jaar herdenkt Hashomer Hachadash Eli Kay door middel van educatieve en agrarische activiteiten, en blijft hij de toekomstige generatie onderwijzen volgens de waarden waarin Eli diep geloofde.

74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page