top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

HaShomer HaChadash werft vrijwilligers om in de landbouw te werken


Foto HaShomer HaChadash


Vanaf het moment dat de oorlog in het zuiden is begonnen, heeft de organisatie, "HaShomer HaChadash", een hoofdkwartier opgericht dat elke dag vrijwilligers uit het hele land rekruteert om te helpen bij landbouwwerk en de bescherming van landbouwgebieden.


In veel landbouwgebieden in de Gazastrook is er een tekort aan arbeidskrachten, vooral onder boeren die getroffen zijn of opgeroepen zijn voor reservediensten, waardoor er een reële en dringende behoefte ontstaat aan ‘werkende handen’ om de landbouwproducten te oogsten. In veel gemeenschappen in het Gaza-gebied zijn de boeren de enigen die nog over zijn en zijn zij afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. Duizenden verzoeken hebben "HaShomer HaChadash" bereikt, en honderden vrijwilligers gaan elke dag naar de enveloppengemeenschappen in Gaza.


In Moshav Yated, een gemeenschap aan de grens van de Gazastrook, zijn veel vrijwilligers van ‘HaShomer HaChadash’ die helpen met het oogsten van de gewassen nadat veel landarbeiders hun boerderijen hebben verlaten.


Foto HaShomer HaChadash


Eyal Cohen, een boer uit Moshav Yated, zegt: "De landbouwsector wordt geconfronteerd met een crisis als gevolg van een tekort aan mankracht. Geweldige vrijwilligers van 'HaShomer HaChadash' komen hier en helpen ons met het oogsten en plukken van de gewassen. Het zijn buitengewone mensen die helpen we zetten ons essentiële landbouwwerk voort, zelfs in deze tijden van oorlog. Dit is het echte zionisme.'


Shai Zohar, een vrijwilliger en hightechwerker uit Rosh Ha'ayin, voegt eraan toe: “Ik kwam helpen en mijn best doen om te assisteren bij landbouwactiviteiten in de Gazastrook. Er zijn veel landbouwproducten, en het is een echte missie om hier te zijn en te helpen. 'HaShomer HaChadash' heeft effectieve en georganiseerde structuren opgezet en zet vrijwilligers in onder de boeren om zoveel mogelijk te helpen. Ik roep zoveel mogelijk vrijwilligers op om ons te helpen met dit belangrijke vrijwilligerswerk. Ook als we doen vrijwilligerswerk en helpen in de landbouw, we kunnen de geluiden van oorlog niet ver van ons horen, maar vrijwilligerswerk is een goede daad, en ik ben blij dat ik de kans krijg om te helpen.'

437 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page