top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Haven van Haifa verkocht aan rijkste man van Azie Gautam Adani


Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Financiën heeft bevestigd dat de aankoop van de drukste haven van Israël door de Indiase miljardair Gautam Adani dinsdag is afgerond.


Een consortium onder leiding van de Indiase Adani Group, een infrastructuurimperium geleid door de rijkste man van Azië, Gautam Adani, heeft de aankoop van de haven van Haifa in het noorden van Israël afgerond voor 4 miljard sikkels ((€ 1,07 miljard), zei het Israëlische ministerie van Financiën dinsdag.


Het bedrijf van Adani exploiteert 13 zee terminals in India en heeft 24 procent van de maritieme handel in India in handen. Hij heeft geen belangen in het Westen – dus zijn intrede in Israël is een signaal voor meer maritiem verkeer tussen Azië en Europa, en de behoefte van de grote Aziatische spelers aan een hub in de Middellandse Zee.


Israël kondigde in juli aan dat het de haven in Haifa, een belangrijk handelsknooppunt aan de Middellandse Zeekust, zou verkopen aan winnende bieders Adani Ports en de lokale chemie- en logistiekgroep Gadot.
190 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page