top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Heb jij al gehoord van de IDF iCloud van Mamram?

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Neta Roff.


Wat hebben een strijder in het hart van het slagveld, het meest geheime militaire personeel en het hoofdkwartier dat de manoeuvre beheert, met elkaar gemeen? Vanaf het begin van de gevechten is de 'operationele wolk' van het leger een integraal onderdeel geweest van elke activiteit, missie en inspanningen in de IDF. Dus hoe dragen clouddiensten bij aan de oorlog in Gaza.


Databases met doelen, toegang tot honderden contractuele bronnen, terreinkartering en een geavanceerde AI-kern – vandaag de dag is er geen strijdmacht in de IDF die op missie gaat zonder de operationele cloud van de Maram-eenheid.

Foto IDF woordvoerder


Met hetzelfde principe dat 'cloud' werkt in de civiele wereld (zoals Google of iCloud), werkt dit IDF-platform ook. Het is privé en is een enorme bron van verwerkings-, opslag-, ontwikkelings- en beheerbronnen - bewaard op een beveiligde server boerderijen die elkaar ondersteunen in verschillende centra in Country.


Dus wat betekent dit eigenlijk? Neem de kern van het contract als voorbeeld: de operationele cloud waarop deze zich bevindt, maakt het mogelijk om informatie vanaf elk punt in realtime te consumeren en te bekijken, de opslag van belangrijke informatie die wordt gefotografeerd met het oog op onderzoek en het verzamelen van inlichtingen, en ondersteunt zo alle aanvals- en manoeuvreerprocessen in de verschillende sectoren.

Foto IDF woordvoerder


Aan het tactische uiteinde van de wolk staat een commandant die zijn strijdmacht diep in de strook leidt, in dichtbevolkte buurten. Hij wil een luchtfoto krijgen van een van de gebouwen in de omgeving - om te begrijpen wat hen te wachten staat op het dak, op de hogere verdiepingen, achter enigszins open ramen. De cloudservice geeft hem toegang tot relevante informatie en beelden, waardoor hij ervoor zorgt dat er geen bedreiging bestaat voor zijn strijders.

Foto IDF woordvoerder


De service reageert effectief op verschillende complexiteiten, zoals informatie-overload en traagheid van gegevensoverdracht. Majoor E., wiens voornaamste bezigheid bij de Militaire Inlichtingendienst de operationele cloud is, legt uit: “In oorlog wordt er veel gevraagd om systemen vanaf het begin op te bouwen die zo snel mogelijk in gebruik moeten worden genomen. In plaats van dat de ontwikkelaars dat moeten doen omgaan met technische zaken, de cloud werkt efficiënt en snel om informatie en ladingen te verspreiden, en ze kunnen de volledige aandacht besteden aan het brengen van nieuwe mogelijkheden en aan de bliksemsnelle prestaties van de verschillende programma's".


De operationele cloud, ontwikkeld door de rekeneenheid van de ICT-divisie, bestaat al meer dan twee jaar in de IDF, maar sinds het begin van de oorlog is de intensiteit van het gebruik ervan verdubbeld en nieuwe records gevestigd. blootgesteld aan dezelfde gegevens, wat een aanzienlijk voordeel is op het slagveld."

Foto IDF woordvoerder


“Het is onmogelijk om samen te vatten in hoeverre het operationele cloudmodel alles in de IDF optimaliseert, en vooral de afgelopen maanden,” zegt majoor E., “Wij bedienen, onderhouden en bemannen de cloud systemen 24/7. De cloud service is een hulpmiddel met potentie Geweldig voor het verbeteren van alle digitale processen in het leger. Dat gebeurt nergens in dezelfde mate als hier."


272 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page