top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hebreeuwse media: rem van de kabelbaan was bewust uitgeschakeld


De omgekomen Biran familie. Alleen de vijfjarige Eithan (rechts vooraan) heeft het ongeluk overleefd. Screenshot Channel 12 nieuws


In de Hebreeuwse media verschijnen vandaag berichten dat in Italië drie mensen zouden zijn gearresteerd en hebben bekend de rem van de kabelbaan bewust te hebben uitgeschakeld waardoor 14 mensen het leven verloren waaronder 5 Israelis, het gezin Biran en de grootouders. Alleen de vijfjarige Eithan Biran heeft het ongeluk overleefd.


"Volgens de officier van justitie Olimpia Bassi, zijn de drie gearresteerden, Luigi Nerini, 56, de eigenaar van het bedrijf dat de kabelbaan exploiteerde - die eigendom is van de lokale autoriteiten - de directeur van de technische dienst Gabriele Tadini, 63, en Enrico Perocchio, 51, een ingenieur, zij zouden hebben bekend besloten met opzet de besloten te hebben om de noodremmen te deactiveren om een ​​storing in de structuur te verbergen waardoor de kabelbaan niet meer kon werken", aldus de Hebreeuwse media daarbij berichten citerend uit Italiaanse kranten..


"Overtuigd dat de kabel nooit zou breken, besloten ze een risico te nemen, wat helaas resulteerde in een fatale afloop voor de 14 mensen die zondag in de Mottarone-kabelbaan zaten", zei Bassi volgens het Italiaanse dagblad La Stampa. "Het scenario dat we hebben gereconstrueerd is ernstig en verontrustend."


"Volgens ons onderzoek was dit ingegeven door de noodzaak om voortdurende onderbrekingen van de kabelbaandienst te vermijden", zei Bassi verder. “Er waren wat onderhoudswerkzaamheden verricht, maar de problemen waren niet helemaal opgelost. Het systeem vertoonde kennelijk onregelmatigheden en zou meer substantieel onderhoud nodig hebben gehad, waardoor de kabelbaan gesloten zou zijn gebleven."


De noodrem moet voorkomen dat een kabelbaangondel terugvalt als de trekkabel breekt. Hoewel niet duidelijk is hoe de staalkabel met een diameter van 3 cm op zondag brak, waren de remmen in ieder geval gedeactiveerd.De verdachten "hebben hun verantwoordelijkheden erkend", zei kolonel Alberto Cicognani, regionaal commandant van de Italiaanse politie Carabinieri, volgens de Italiaanse krant La Stampa.


Woensdag worden de lichamen van Amit Biran, 30, zijn vrouw Tal Peleg, 27, hun tweejarige zoon Tom en de grootouders Barbara Cohen Konisky, 71, en Itshak Cohen, 82, naar Israël overgevlogen waarna zij zullen worden begraven.


De vijfjarige Eitan Biran, de enige die het ongeluk heeft overleefd, verkeert in ernstige toestand in het Regina Margherita-ziekenhuis in Turijn, maar zou volgens de laatste berichten uit de gevarenzone zijn.


Volgens de behandelende artsen heeft hij zeer wel mogelijk het ongeluk overleefd doordat zijn vader hem in een omhelzing nam om hem te beschermen.


773 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page