top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hebreeuwse Universiteit en Meta AI lanceren gezamenlijk AI PhD-programma om onderzoek te stimuleren


Hebreeuwse Universiteit. Foto Wikipedia Commons


De School of Engineering and Computer Science van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU) en Yissum, het technologieoverdrachtbedrijf van de HU, kondigde een nieuw onderzoekspartnerschap aan met Meta AI.


Deze samenwerking komt voort uit de inspanningen van de Hebrew University om de banden tussen de academische wereld en de technische industrie te versterken. Het onderzoek van Meta AI bevordert de state-of-the-art op het gebied van kunstmatige intelligentie door middel van fundamenteel en toegepast onderzoek in open samenwerking met de gemeenschap. Promovendi die tot het programma worden toegelaten, krijgen de kans om theorie samen te voegen met echte werkervaring, om een ​​beter begrip te krijgen van opkomende technologieën en om nieuwe te ontwikkelen.


De resultaten van het onderzoek dat in het kader van dit strategische partnerschap is uitgevoerd, zullen worden gepubliceerd ten behoeve van de wetenschappelijke gemeenschap en de industrie. Meta zal de HU-studenten mentoren en beurzen toewijzen om hun begrip in AI en machine learning te verdiepen. Verder hebben deze studenten toegang tot de computerinfrastructuur en faciliteiten van Meta.


Professor Sara Cohen, decaan van de Rachel and Selim Benin School of Computer Science and Engineering aan de Hebreeuwse Universiteit: “Deze samenwerking biedt onze studenten een unieke kans om de wereld van onderzoek en ontwikkeling vanuit twee perspectieven te ervaren: een onderzoeksperspectief dat experimenten mogelijk maakt, innovatie en doorbraken, en een implementatieperspectief, waardoor ze inzicht krijgen in de echte impact van hun onderzoek. Deze unieke samenwerking stelt de PhD-studenten van Hebrew U. in staat om zowel te studeren aan een van Israëls toonaangevende universiteiten als om hun ideeën te testen in Meta's toonaangevende AI-laboratorium.”


Dr. Itzik Goldwaser, CEO van Yissum: “Meta's keuze om samen te werken met de Hebreeuwse Universiteit is het bewijs van de wetenschappelijke excellentie van onze instelling en het commerciële succes dat Yissum heeft behaald voor haar vooraanstaande professoren. De nieuwsgierige en innovatieve onderzoekers van de universiteit spelen een cruciale rol in de markt en we zijn er trots op deze samenwerking met Meta te faciliteren om de wetenschappelijke gemeenschap te beïnvloeden.”


Professor Joelle Pineau, Managing Director van FAIR: “Verkennend onderzoek, open wetenschap en cross-samenwerking vormen de basis van onze AI-inspanningen. Veel van onze projecten worden uitgevoerd met onderzoekers in zowel de industrie als de academische wereld, omdat we geloven dat dit de snelste manier is om vooruitgang te boeken in onderzoek. Het brengen van ons PhD-programma naar Israël, in samenwerking met de Hebreeuwse Universiteit, zal onze collectieve impact vergroten terwijl we samen de wereldse vooruitgang naar meer capabele AI versnellen."

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page