top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Herdenkingsceremonie ter nagedachtenis van de gevallen soldaten van de Nahal Brigade


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdagavond vond de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats ter nagedachtenis aan de 1.155 gesneuvelde soldaten van de Nahal Brigade waar ook de deze week omgekomen Majoor Bar Falah deel van uitmaakte.


De ceremonie die plaatsvond bij het Nahal Memorial ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten van de Nahal Brigade in Pardes Hana en werd geleid door de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, en omvatte de deelname van de commandant van het Zuidelijk Commando, MG Eliezer Toledano, de bevelhebber van de 162e Divisie, BG Nadav Lotan, de bevelhebber van de Nahal Brigade, COL Oren Simcha, de nabestaanden van de brigade, evenals de voormalige en huidige commandanten en soldaten.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi:

"De commandanten staan ​​vooraan, de eersten die marcheren, de eersten die een lijn of hek overschrijden, de eersten die 'volg mijn leiding' roepen en generaties commandanten en soldaten leiden tijdens de missie. Het is meer dan een gebod, het is is een leiderschapsmethode gebaseerd op een persoonlijk voorbeeld. Het drukt de wil van de commandanten uit om gelijk te zijn aan hun soldaten - om gelijke plichten, gelijke taken en een gelijke bereidheid om risico's te nemen. Om niet alleen gelijk te zijn, maar de eerste die een risico."


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Ontelbare IDF-soldaten en -commandanten hebben door de jaren heen in het licht van dit principe gemarcheerd, en zo was het ook met uw dierbaren die op deze manier tot het einde hebben gemarcheerd. We waren er gisteren weer getuige van."


“Majoor Bar Falah werd gedood tijdens een vuurgevecht in de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria, terwijl hij op een missie was om de burgers van de staat Israël te verdedigen. Bar leidde zijn soldaten heldhaftig vanaf de frontlinie. Hij stuurde zijn soldaten niet om de missie uit te voeren, maar leidde ze erdoorheen en betaalde een hoge prijs voor die beslissing. We hebben ook een hoge prijs betaald - we zijn Bar kwijtgeraakt en ik groet hem en omhels zijn familie."


“In de loop der jaren heeft de verdediging van de staat Israël een zware en moeilijke tol geëist. Elke prestatie is verweven met de bittere smaak van rouw. Dit alles had en heeft echter nog steeds een doel en betekenis, om de veiligheid van de staat Israël en zijn burgers te waarborgen - dit is de betekenis van dienen in de IDF, en in het bijzonder van dienen in gevechtseenheden, aangezien zij degenen zijn die ons bestaan ​​in de staat Israël mogelijk maken.”


Foto IDF-woordvoerderseenheid


“Lieve nabestaanden, de lege leegte die zich in je opende is diep en kan niet worden genezen. Het klopt en doet pijn alsof het je eigen hartslag is. Nu de feestdagen naderen, is alles twee keer zo moeilijk: het is moeilijk om rond de tafel te zitten en rustig te spreken terwijl je ziel van binnen in beroering is. Hun afwezigheid voelt zwaarder als een nieuw jaar zonder hen begint. Beste families, ook jullie zijn een belichaming van de vechtlust. Ik groet en omhels je. Moge de herinnering aan de gevallenen een zegen zijn.”


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Commandant van de Nahal Brigade, BG Oren Simcha:

“We wensen dagen van vrede, waarin we niet langer met bedreigingen van heinde en verre hoeven te worden geconfronteerd, voor dagen waarin de nabestaanden hun gelederen niet langer zullen uitbreiden. Maar deze dagen zijn nog niet aangebroken en gisteravond kwam de plaatsvervangend commandant van het verkenningsbataljon van de Nahal Brigade, majoor Bar Falah, om het leven tijdens een vuurgevecht in het gebied van de Jalame Crossing. Bar was de levende belichaming van een Israëlische commandant - een persoon met waarden, gedreven door een gevoel van missie, houdt van zijn soldaten, streeft ernaar de vijand aan te vallen en voert het bevel in de frontlinie. Majoor Bar heeft op deze manier gehandeld tijdens het incident waarbij hij om het leven kwam. Onze soldaten blijven op wacht staan, op de manier en in de geest van de gesneuvelde soldaten van de Nahal Brigade. Hun verhaal is ons verhaal in de Nahal Brigade en het verhaal van het volk van de staat Israël.

60 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page