top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het 144e UAV Squadron is geopend op de Hatzor Air Force Base


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen maandag vond een ceremonie plaats om het 144e Squadron, dat UAV's exploiteert op Hatzor Air Force Base, te heropenen. De ceremonie werd bijgewoond door de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, de bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, vertegenwoordigers van het Israëlische ministerie van Defensie, het onbemande luchtvaartuig (UAV) van het ministerie van Defensie Administratie, hoge functionarissen van de Israëlische defensie-industrie, extra commandanten en soldaten.


Het squadron zal als eerste de "Spark" bedienen - een nieuwe en geavanceerde UAV in de IAF, als onderdeel van de "Storm Clouds" Array, die binnen de IDF zal worden gelanceerd.


De "Storm Clouds" -array, en vooral de "Spark" UAV, zal naar verwachting lucht- en grondtroepen voorzien van netwerk gebaseerde verbonden intelligentiemogelijkheden, wat de overdracht van informatie, snel contact en operationele effectiviteit zal vergemakkelijken. Dit is een nieuwe, baanbrekende mogelijkheid die het slagveld zal veranderen en de poort zal openen voor UAV's van de vijfde generatie.


Het 144th Squadron werd oorspronkelijk opgericht in 1972 als een jachteskader en bediende aanvankelijk IAI "Nesher" -vliegtuigen. Het squadron speelde een actieve en betekenisvolle rol in de Yom Kipper oorlog, waarin het 40 vijandelijke vliegtuigen zonder verliezen neerschoot. Vijf jaar later begon het squadron IAI "Kfir" straaljagers te gebruiken en in 1981 verhuisde het squadron naar de Ovda Air Force Base. Tijdens zijn actieve jaren verhuisde het squadron ook naar de Hatzor Air Force Base en ontving het F-16-vliegtuigen.

Het squadron sloot in 2005 en werd gisteren (maandag) opnieuw opgericht als een UAV-squadron dat zal opereren op Hatzor Air Force Base.


De oprichting van het 144e Squadron is een voorbeeld van het besluit van de Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi om het aantal UAV's in de IDF te vergroten, en in het bijzonder voor tactisch en operationeel gebruik. Dit maakte deel uit van het meerjarige "Momentum" -plan van de IDF. Het 144e Squadron brengt de IDF geavanceerde mogelijkheden om de vijand bloot te leggen en drones en UAV's optimaal te bedienen.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “Het 144e squadron belichaamt innovatieve concepten die alles zullen doorbreken wat we in het verleden begrepen en ons naar de toekomst zullen leiden. We hebben dit squadron nodig omdat de realiteit in het veld aan het veranderen is en de vijand opereert vanuit civiele ruimtes, waardoor het moeilijker te identificeren en aan te vallen is. Ik wens je veel succes. Ik vertrouw dit innovatieve en belangrijke project graag aan u toe.”

Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi. Foto IDF-woordvoerdseenheid


Bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar zei: “Vandaag heropent het 144e Squadron met een decennium aan nieuwe capaciteiten, 17 jaar na de sluiting in 2005. Het squadron is de praktische vertaling van het IDF-concept van overwinning op zijn vijanden. Het zal een multi-branch UAV-array exploiteren, op grote schaal gedistribueerd en gedecentraliseerd voor iedereen die het nodig heeft. Dit zijn essentiële en baanbrekende bewegingen die plaatsvinden in de Israëlische luchtmacht - bewegingen die gebruik zullen maken van de moderne gevechtstactieken van de IDF in het licht van haar concept van overwinning. Er zijn maar weinig militairen over de hele wereld die over dergelijke capaciteiten beschikken. Als ik vandaag naar jullie kijk, de soldaten van het 144e Squadron, met de 'vonk' in je ogen, en naast je nieuwe commandant, weet ik dat we het allemaal in onze handen hebben. Ga door en slaag, ik wens je veel succes bij het opzetten van het squadron en zijn activiteiten in de toekomst."

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Commandant van Hatzor Air Force Base, kolonel T. zei: “De 'blauwe en groene' staaldraden (lucht- en grondsamenwerking) van het 144th Squadron dat vandaag wordt geopend, zijn met elkaar verweven en vormen een sterke spier in de arm van de IDF en de capaciteiten van de staat Israël. Door de krachten te bundelen wordt er een sterk en kwalitatief hoogstaand vechtframe gebouwd. Dit frame zal integreren in het streven naar overwinning en verbinden tussen de grond en de lucht, evenals andere dimensies. Het squadron zal de IDF versterken en haar vermogen om de vijand te verslaan op de dag dat er een beroep op wordt gedaan."75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page