top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Amerikaanse leger voltooit de nieuwste onderscheppingstest van het Iron Dome Defense System


Foto US Army / GPO


Het Amerikaanse leger heeft in samenwerking met het Israëlische ministerie van Defensie en de Israel Missile Defense Organization (IMDO) een cruciale stap gezet in de richting van het afhandelen van de eerste van twee Iron Dome Defense System-Army (IDDS-A) batterijen.


IDDS-A verdedigt ondersteunde troepen op vaste en semi-vaste locaties tegen subsonische kruisraketten (CM), Groups 2&3 Unmanned Aircraft Systems (UAS) en raketten, artillerie en mortierbedreigingen.


White Sands Missile Range was gastheer van de raketvluchttest en demonstreerde de capaciteiten van het Iron Dome Defense System-Army (IDDS-A). Soldaten van het Amerikaanse leger toegewezen aan 3-43 Air Defense Artillery Battalion hebben met succes meerdere CM- en UAS-surrogaatdoelen gedetecteerd, gevolgd en onderschept.


De test bereidt het systeem voor op gebruik door Amerikaanse operationele troepen door ervoor te zorgen dat het voldoet aan de veiligheidsnormen van het Amerikaanse leger en dat het systeem effectief zal werken binnen de Amerikaanse AMD-architectuur.


Generaal-majoor Brian Gibson, directeur AMD CFT: “Het is belangrijk om te begrijpen dat implementatie voor de VS gaat over de mogelijkheid om dit systeem te integreren in ons luchtverdedigingsbeeld. We moeten dit integreren in onze Amerikaanse architectuur en onze regionale commandanten het vertrouwen geven dat we dit systeem veilig kunnen integreren in wat ze hebben.”


IMDO-directeur van het Israëlische Ministerie van Defensie, de heer Moshe Patel: “Dit is de tweede onderscheppingstest sinds de twee batterijen eind 2020 aan het Amerikaanse leger werden geleverd. Ook in deze test onderschepte het systeem alle bedreigingen, terwijl het interoperabel is met Amerikaanse systemen.”


Brigadegeneraal (res.) Pini Yungman, Executive Vice President en hoofd van RAFAEL's Air & Missile Defense Directorate: "Nogmaals heeft de Iron Dome zijn effectiviteit en operationele capaciteiten bewezen in gevechtsscenario's. Als onderdeel van de operationele training van het Amerikaanse leger, troepen bedienden het systeem dat met optimale effectiviteit functioneerde tegen een verscheidenheid aan bedreigingen en onderschepte doelen uit verschillende reeksen. RAFAEL is er trots op zichzelf te blijven bewijzen als een wereldleider in het ontwikkelen van de meest geavanceerde verdedigingssystemen, die zichzelf keer op keer hebben bewezen."


De Israel Missile Defense Organization (IMDO) in het directoraat van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling leidt de ontwikkeling van Israëls meerlagige luchtverdedigingsarray, gebaseerd op vier operationele lagen: Iron Dome, David's Sling, Arrow 2 en Arrow 3.


Het Amerikaanse leger is van plan om zowel Iron Dome Defense System-Army (IDDS-A) batterijen als een tijdelijke oplossing voor kruisraketten te gebruiken, terwijl het Amerikaanse leger een duurzaam IFPC Inc2-systeem blijft aanschaffen. Toekomstige varianten van het IFPC-programma omvatten technologie-invoegingen zoals gerichte energie, die een kritieke beschermingscapaciteit zal bieden tegen subsonische kruisraketten, Groepen 2 & 3 onbemande vliegtuigsystemen en raketten, artillerie en mortieren.
71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page