top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het bataljon dat "kijkt" naar de kanonniers

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Avital Pashhor.


Achter de artilleriekorpsaanvallen over het hele land staat het 611-bataljon, dat vijandelijke doelen lokaliseert en vuurkracht rechtstreeks op hen richt, en dit alles in een paar minuten. We spraken met de generaal-majoor die ons uitlegde hoe een bataljon zonder een enkel kanon een integraal onderdeel blijkt te zijn van de artillerie-inspanning.


Wanneer verdachte entiteiten de grenzen van Israël naderen, is het 611e Bataljon van de 282e Brigade een van de eersten die hen identificeert; zij lokaliseren bedreigingen op weg naar het land en sturen de troepen zo aan dat zij deze nauwkeurig zullen aanvallen. Dit is het enige bataljon in het artilleriekorps dat deze missie heeft, maar in geval van nood lokaliseren ze zelf doelen en geven ze leiding aan het schieten van de artillerie.


"We lokaliseren de exacte hoogte en snelheid van het vreemde lichaam en sturen de verdedigingssystemen naar het punt vanwaar het werd gelanceerd", vertelt Maj. 611, luitenant-kolonel B.

Foto IDF woordvoerder


Alleen tijdens de oorlog slaagde het bataljon erin ruim tienduizenden bedreigingen tegen de staat Israël te lokaliseren, wat leidde tot honderden beschietingen, elk binnen een paar minuten. 


Ze doen dit allemaal dankzij de RAZ-radar, die is ontwikkeld om een ​​situatiebeeld te geven in het licht van de beschietingen richting het grondgebied van het land.


"We begrijpen de richting en afstand van de lichamen gebaseerd op de radar", legt de generaal-majoor uit, "zendt hij met behulp van speciale middelen alles wat er boven de grond gebeurt naar ons door - van een enkele mortier tot helikopters die kilometers van de strijdkrachten verwijderd zijn. Hij analyseert deze informatie en helpt ons te begrijpen wat het vereiste antwoord is.”

Foto IDF woordvoerder


“De granaten van het artilleriekorps worden afgevuurd volgens onze instructies. Wij zijn verplicht er voor te zorgen dat elke granaat het doel op de meest nauwkeurige manier zal raken”, stelt luitenant-kolonel B. “Het bataljon wordt door het hele land ingezet om de beste reactie op alle andere aanvallende bataljons."


Het bataljon is van groot belang bij de inspanningen van het Artilleriekorps in de oorlog, en veel gebeurtenissen daarin verheerlijken het en het belang ervan, maar één specifiek incident staat in de Majad gegrift., herstelt luitenant-kolonel B.

Foto IDF woordvoerder


"Een van de teams hielp hen nauwkeurig te vuren, en binnen een paar minuten was de positie vernietigd", vervolgt hij. "Na het incident vroeg de brigadegeneraal om de teamleden persoonlijk te ontmoeten en hen te feliciteren."


“Het richtsysteem bestaat al 70 jaar en in die tijd hebben we veel veranderingen ondergaan. We doen er alles aan om zo effectief mogelijk te zijn en ons aan te passen aan het slagveld,” besluit de generaal-majoor, “overal waar doelgerichtheid en artillerieprecisie vereist zijn – we zullen er zijn."

199 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page