top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het belangrijkste bataljon van de Militaire Politie, Taoz, onderging een belangrijke verandering


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Noya Ben Gigi.


Het belangrijkste bataljon van het Korps Militaire Politie, Taoz, onderging een belangrijke verandering en ging op in het nieuwe Panterbataljon van de Grensbescherming. Dus hoe vat je bijna twintig jaar werken in de hete sector in IOS samen? En wat gebeurt er vanaf nu met de strijders? We ontmoetten elkaar voor een gesprek met de bevelvoerende generaal van het laatste bataljon en kwamen terug met alle antwoorden


Het is al twintig jaar geleden dat het Taoz-bataljon in heel Judea en Samaria opereerde om terroristische aanslagen en acties tegen Israëlische doelen te voorkomen. Toen het in 2004 werd geopend, na een golf van terrorisme die het jaar daarvoor was geëscaleerd, werden er controleposten opgezet bij controleposten in de hele sector, en de verantwoordelijkheid van de mannelijke en vrouwelijke strijders was toezicht en controle op deze kritieke punten.


Foto IDF woordvoerder


Het bataljon, dat tot nu toe opereerde onder het Korps Militaire Politie, werd de afgelopen maanden geleidelijk gesloten – en de officieren werden overgebracht naar het Grensbeschermingskorps.


Het werd samengevoegd met het nieuwe Panther-bataljon als 2 gevechtscompagnieën, de blauwe baret werd vervangen door de Majorfat en alle strijders volgden een cursus om de training voor de 06-geweren te voltooien, om zich aan te passen aan de nieuwe missies.


De diensttijd van vrouwelijke strijders die al zijn gerekruteerd voor de rol van kruisende strijder en de opleiding hebben afgerond, zal niet veranderen en zal twee jaar blijven. De nieuwe rekruten zullen rechtstreeks worden gerekruteerd voor training in de patrouilles van het nieuwe bataljon en zullen ongeveer twee tot acht maanden dienen.


Foto IDF woordvoerder


“Als onderdeel van de versterking van het Seam-gebied begon iedereen die door de gebroken hekken zou zijn geïnfiltreerd, via de grensovergangen binnen te komen en te vertrekken”, legt luitenant-kolonel Itzik Ben Yair van de militaire basis van Taoz uit. een toename van pogingen om via de grensovergangen te smokkelen – van het leger dat verborgen is in de dubbele deuren van bussen en vrachtwagens, tot gewapende mannen die zich verstoppen in de kofferbak van voertuigen.”


Foto IDF woordvoerder


Na deze toename en met het oog op de huidige golf van terrorisme werd besloten zich te bekeren en te fuseren met het nieuwe Panther Battalion, en een linie in de Ephraim Htmar te veroveren.


"Er hebben ook heel wat reservisten en vaste soldaten in het Taoz-bataljon gediend. Na de sluiting ervan hebben we voor iedereen een persoonlijk spoor gecreëerd - waar ze kunnen opschuiven en zich bij andere posities kunnen aansluiten, bij de militaire politie of bij het Panther-bataljon," luitenant-kolonel. Ben Yair wijst erop.


Alleen al in de afgelopen twee jaar heeft Da'oz heel wat successen geboekt: in 2021 arresteerde het bataljon meer dan 5.600 illegale inwoners, in 2022 ongeveer 4.100 infiltranten, 211 wapens en 82 vervalsingen. elke nacht verhoogde het niveau van paraatheid en bewaking in het naadgebied - en bewees dat ze zelfs na de verandering altijd klaar zijn voor elke missie.76 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page